Shanice Zoeteweij
Shanice Zoeteweij Beauty en Style 20 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn ze: de trucs die écht werken bij een muggenbult

De zomer is pas echt begonnen als je minimaal drie muggenbulten op je lichaam hebt. Ieder jaar weer vormen ze een nadeel aan het mooie weer. De rode bulten oké, maar de jeuk? Hou maar op.

Na zelf de nodige ergernissen te hebben gehad zijn we hard op zoek gegaan naar de remedies die wél werken. Hier zijn onze tried & tested tips om je van een jeukloze zomer te voorzien. En het beste: je hebt alle benodigdheden waarschijnlijk gewoon in huis.

Eerste hulp bij muggenbulten

Niets vervelender dan zo’n jeukende plek op je lichaam of (nog erger) gezicht. Met deze huishoud-hacks ben je er snel vanaf.

1. Havermout

Misschien zit de oplossing al wel in je favo ontbijtje. Havermout bevat namelijk bestanddelen die helpen tegen irritaties. Mix het met water en breng aan op een washandje dat je over je huid heen wrijft. Zit je echt helemaal onder de muggenbulten? Probeer dan een havermout bad waarbij je een paar eetlepels toe voegt aan een warm bad.

2. Ijs

Net zoals bij een zwelling kan een ice pack – of ander voorwerp met koude temperatuur – tijdelijke verlichting bieden bij een muggenbult. Doe dit niet langer dan vijf minuten achter elkaar, om je huid niet te beschadigen.

3. Honing

Het zal vast niet je eerste idee zijn, maar honing werkt dus heel goed in dit geval. Het zit namelijk boordevol antibacteriële en ontstekingsremmende bestanddelen. Eén druppel op de bult kan al helpen. En het zorgt er voor dat je niet gaat krabben, want dan krijg je plakvingers.

4. Aloe vera

Deze plant is echt skin saver numero uno. Ook bij muggenbulten komt hij weer goed van pas. Hij kan namelijk kleine wondjes en ontstekingen verminderen.

5. Bakpoeder

Ook baking soda heeft ons al uit veel situaties gered. Net zoals bij de havermout maak je met wat water een pasta die je aanbrengt op de huid waar nodig. Even laten zitten en na tien minuten weer afspoelen.

6. Ui

Klinkt gek, maar het werkt echt. Neem een stukje ui en leg dit op de bult. Het vermindert de irritatie en zorgt ervoor dat het niet zal gaan ontsteken.

Lees ook:

Healthline