Shanice Zoeteweij
Shanice Zoeteweij Beauty en Style 17 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Welke make-up kwast gebruik je nu precies waarvoor? Dit zijn de antwoorden

We hoeven je vast niet meer te vertellen dat goed gereedschap het halve werk is. Ook bij make-up is dat zeker weten het geval. Make-up kwasten zijn de essentiële basis van jouw beauty kit.

Door de verschillende soorten is het soms lastig de bomen door het bos nog te zien. Snappen we, dus hebben we een overzichtje voor je gemaakt met wat nu precies wat is en waar je het voor gebruikt.

De verschillende soorten make-up kwasten op een rij

Een korte spoedcursus zodat je nooit meer hoeft te zoeken.

1. De smalle, schuine kwast

Deze vind je vaak met een borsteltje – aka spoolie – aan de onderkant. Dat verklapt ook stiekem al waar hij voor bedoeld is: namelijk de wenkbrauwen. Hiermee vul je ze gemakkelijk in en borstel je ze in model. Ook kun je hem gebruiken
Dit penseel scoren doe je hier.

2. De kabuki make-up kwast

Deze grote make-up kwast is perfect voor het aanbrengen van bijvoorbeeld bronzer over je hele gezicht of body make-up. Kortom: de dingen die geen precisie vergen.
De kabuki shop je hier.

make-up kwasten

3. De waaier

De waaier zie je volop op social voorbij komen en is dan ook favoriet om highlighter aan te brengen. De brede vorm en dunne haartjes zorgen namelijk voor een heel natuurlijk effect, waardoor je huid sun kissed lijkt.
Shop hem hier.

4. De foundation kwast

Deze kenmerkt zich door de platte kwast en stevige haartjes. Deze combi maakt het namelijk perfect om de vloeibare foundation flawless aan te brengen zonder strepen en vegen. Wij gebruiken hem ook wel eens stiekem voor andere vloeibare producten.
Scoor de kwast hier.

make-up kwasten

5. Het rechte oogpenseel

Hoe rechter de haartjes, hoe preciezer je kunt werken. Deze kwast met een super scherpe lijn gebruik je dus voornamelijk voor eyeliners. Zin om met cat eyes te expermenteren? Dit is jouw make-up kwast.
Hier vind je de kwast.

6. Het ronde oogpenseel

De ronde variant gebruik je voor minder precies werk dus. Deze fluffy kwasten zijn perfect om je oogschaduw uit te blenden en kleuren in elkaar te laten overlopen. Het wordt daarom niet voor niets vaak een smudge brush genoemd.
Het ronde penseel vind je hier.

make-up kwasten

7. De tapered make-up kwast

Ben je op zoek naar een fijne kwast voor je blush? Zoek er dan eentje die taps toeloopt, oftewel smaller wordt naar boven. Hiermee kun je perfect alle hoekjes en de kuiltjes van je wangen bereiken.
Shop hem hier.

8. De schuine kwast

Om te contouren kun je het beste een kwast gebruiken die scheve haartjes heeft. Hiermee kun je namelijk perfect de lijnen van je gezicht volgen en precies aanbrengen waar jij wilt.
Koop de schuine kwast hier.

Lees ook: