Audrey Garot
Audrey Garot Huidverzorging 18 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Aha! Hierdoor krijg je donkere kringen onder je ogen

De één heeft er meer last van dan de ander. Toch zijn die grote, donkere kringen onder je ogen heel normaal alleen zijn sommigen van ons hier gevoeliger voor. Vooral als je dan ook nog eens last hebt van stress, weinig slaapt én veel tijd spendeert achter een scherm, is de kans groter dat je die vervelende donkere kringen onder je ogen krijgt. Alleen hoe kom je daar dan weer vanaf?

De hele dag met wallen onder je ogen rondlopen wordt niemand blij van.

Hierdoor krijg je donkere kringen onder je ogen

Als je wilt weten hoe je het beste van die kringen onder je ogen afkomt, is het belangrijk om eerst te weten waar het überhaupt vandaan komt. Deze kunnen namelijk door verschillende factoren worden veroorzaakt. De belangrijkste reden waarom je donkere kringen onder je ogen krijgt, is door het verlies van volume, wat gebeurt als we ouder worden. Een andere veelvoorkomende reden is door een genetische aanleg voor overtollig pigment.

Aan bovenstaande problemen kunnen we natuurlijk weinig doen, want dit overkomt je gewoon. Toch kunnen donkere kringen onder je ogen ook wijzen op dat het niet zo goed gaat met je gezondheid. Het kan een eerste teken zijn als je je bijvoorbeeld uitgeput voelt of als je niet genoeg slaap hebt gekregen. Dit ga je dan als eerst merken aan die donkere kringen. Fijn ehhh…

Hoe kom je er vanaf?

We weten nu hoe we aan die vervelende donkere kringen komen, maar het is natuurlijk ook wel fijn om te weten hoe we er ook weer vanaf kunnen komen. We’re gonna tell you. Bekijk onderstaande tips om voor eens en altijd af te zijn van die donkere kringen onder je ogen.

1. Focus op een goed slaapritme
Alles begint bij een goede nachtrust. Ga elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed (en dan niet om half 1 ‘s nachts) en sta elke ochtend weer op hetzelfde tijdstip op. Zo creëer je een routine wat je uiteindelijk heel goed zal doen. Als we slapen geven we ons lichaam namelijk de rust om te ontgiften en te verjongen. Laat dat nou precies zijn wat je nodig hebt.

2. Breng een vochtinbrengende crème aan
Water spoelt niet alleen gifstoffen weg uit je lichaam, maar het verhoogt ook de doorbloeding en dit maakt de huid voller, waardoor de huid er dunner en kwetsbaarder uit kan gaan zien. Een gehydrateerde huid creëert meer volume, waardoor de donkere kringen onder je ogen minder opvallen. Blijf dus goed hydrateren onder je ogen.

3. Investeer in een oogcrème met retinol
Het wondermiddel retinol wordt steeds populairder en dat is niet zonder reden. Nu blijkt dit ook een goed middel te zijn om de donkere kringen weg te werken. Ren dus snel naar de winkel, meiden!

4. Verkoel je donkere kringen
Koude temperaturen kunnen zwellingen verminderen en stimuleren de bloedsomloop. Dit zorgt er weer voor dat de gifstoffen uit je lichaam verdwijnen en je huid houdt minder vocht vast. Hierdoor ziet je huid er binnen enkele minuten voller en stralender uit! Is dat weer mooi meegenomen in die paar minuten.

5. Controleer je skincare routine
Tegenwoordig gebruiken we veel goede producten in onze skincare routine, maar toch zijn er bepaalde producten die gunstig zijn voor de huid rondom je ogen. Vooral een serum met vitamine C doet wonderen voor de donkere kringen onder je ogen.

Double cleansing: het onderschatte skincare-geheim voor een stralende en zuivere huid