Emma Toussain
Emma Toussain Food 7 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de leukste hotspots op Ibiza voor vegetariërs en vegans

Dat Ibiza een foodie-eiland is weten we al een tijdje. Hippe bars en fine dining restaurants poppen er uit de grond en staan dag en nacht klaar om je de lekkerste gerechten voor te schotelen. Maar hoe zit dat eigenlijk voor de veggies en vegans onder ons? Ibiza zou Ibiza niet zijn zonder een uitgebreid scala aan vegetarische en veganistische hotspots.

Dit zijn de leukste hotspots op Ibiza voor vegetariërs en vegans

Als je vega of vegan eet, is het niet altijd makkelijk om de juiste eetplekken te vinden. Helemaal niet op vakantie. Gelukkig is het internet je beste vriend, maar dan heb je zó veel opties dat je niet altijd weet wat de juiste is. Mocht je naar Ibiza gaan en de leukste food hotspots willen ontdekken; hierbij.

Natural Pau

Onderin de baai van San Antonio, in het Westen van het eiland, ligt Natural Pau. Deze ‘flexitarische’ keuken is dé spot om je de hoofdpijn die je de nacht ervoor hebt opgelopen te genezen. De versgeperste juices, smoothies en vitamin shots geven de nodige boost aan je immuunsysteem en lessen daarboven ook nog eens je nadorst. Op de menukaart vind je verder royale salades, rijkelijk gevulde wraps, proteïne bowls, hun befaamde piadina’s, veggie gerechten en verschillende sharing plates.

La Paloma

Verstopt in het vredige Sant Llorent, vind je in het binnenland een tuin gevuld met citroen- en sinaasappelbomen. De succesformule van La Paloma hebben ze niet enkel te danken aan de dromerige locatie, maar ook aan de menukaart. Lunchen doe je in de schaduw van de bomen met zicht op de groene weilanden van de omgeving. Ze kiezen er voor wekelijks een handvol nieuwe gerechten aan te bieden in plaats van een uitgebreide kaart. Zo garanderen ze kraakverse ingrediënten, waarvoor ze uit hun eigen moestuin putten.

Popa

Op het centrale plein in de oude stad vind je Popa. Het menu heeft fusion invloeden en staat boordevol heerlijke veggie opties. Denk aan edamamehummus en een rijkelijke burrata om duimen en vingers bij af te likken. Popa staat verder bekend om hun lekkere cocktails. De perfecte spot dus om je avond in Ibiza stad te starten.

Aiyanna

Aiyanna ligt in de baai van Cala Nova in het noorden van het eiland. Het restaurant maakt gebruik van biologische producten uit hun, ja je leest het goed, eigen biologische tuin. Vers, gezond en seizoensgebonden is hier een garantie. Ze leggen de nadruk op lichte en gezonde gerechten, perfect voor een lunch tijdens een warme stranddag. Op de kaart staan ook originele vegan en veggie alternatieven zoals hun gegrilde aubergine met gerookte tofu, tomaat en kimchi. Ook voor hun gegrilde watermeloentataar met verse Ibiziaanse geitenkaas kom je ongetwijfeld nog een tweede keer terug.

Eat is Life

Eat is Life is een duurzaam concept dat een gezonde levensstijl wilt promoten door gezonde voeding in de spotlight te zetten. De kwaliteit van hun producten is prioriteit nummer één, en dat proef je. Alle ingrediënten zijn natuurlijk en gekozen uit een aanbod van lokale leveranciers. Ze garanderen de voedzaamheid door een combinatie van eiwitten, granen, groenten en superfoods.

We lieten ChatGPT ons tips geven voor restaurants in Antwerpen, maar hoe leuk zijn deze tips?