Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 28 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze ‘funky’ make-up looks uit de jaren 70 maken een serieuze comeback

We zien dit jaar veel modetrends, geïnspireerd op de funky jaren 70, voorbij komen. Denk aan flared broeken en gebreide vesten en retro motieven. Veel mensen halen inspiratie uit nieuwe (Netflix)series, zoals bijvoorbeeld The Serpent. Maar niet alleen de modetrends uit die tijd maken een comeback, ook de opvallende make-up looks zien we steeds vaker terug.

Je moet er wel van houden.

De jaren 70

De looks uit dit tijdperk waren opvallend. Vrouwen durfden in ieder geval flink te experimenteren met make-up en daar houden wij van. Als je kijkt naar de make-up looks uit die tijd, vallen er twee looks het meeste op: een look met veel kopertinten, neutrale lippen en een gebronsde huid. De andere look bestond uit blauwe of groene oogschaduw, sterke wimpers (boven-en onderkant) en een eyeliner.

Make-up looks geïnspireerd op ‘the seventies’

Hoewel de make-up trends een comeback maken, zijn ze natuurlijk wel in een nieuw jasje gestoken. Doordat de moderne make-up producten een andere (en verbeterde) textuur hebben, kan dit betekenen dat het er moeiteloos en minder retro uit gaat zien. Een heftige highlighter kan een all-over glow worden en een felle blush kan een gezonde kleur geven. Neem details uit de jaren 70 voor je look, maar je hoeft ze niet allemaal tegelijkertijd te dragen.

We zijn verder gaan kijken naar de details, technieken en trends uit de jaren ’70. We hebben wat inspiratie voor je op een rijtje gezet. Leuk om te proberen!

Oranje tonen

De jaren 70 staat vooral bekend om de oranje en warme bruine tinten. Deze tinten werden gebruikt om deze monochrome make-up look te creëren.

Blauwe oogschaduw

Blauwe oogschaduw was erg populair in de jaren 60, maar ook in de jaren 70 was het veel te zien.. In de jaren 70 kreeg het namelijk een ‘disco-update’ en er werden meer levendige kleuren gebruikt én het kreeg een glanzende, metallic ‘finish’.

Witte eyeliner

Witte eyeliner is een van de iconische make-up producten van de jaren 70. Het werd vaak gebruikt in de waterlijn om de ogen groter en helderder te maken. Dit zie je nu ook weer veel terug op social media.

Glossy peach

In de jaren 60 was matte lippenstift erg in, maar in de jaren 70 gingen ze voor lipgloss in een peach tint of een heldere kleur. Laat de aandacht op de lippen vallen door de rest neutraal te houden.

Opvallende wimpers

In de jaren 70 werd bij de make-up looks de focus op de onderste wimpers gelegd. Laat je inspireren door de moderne twist op deze trend van visagist Raoul.

Camille Razat uit Emily in Paris onthult haar typisch Franse beautyroutine