Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 24 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Een blauwe smokey eye is dé nieuwste oogschaduwtrend en het staat verrassend goed

Is het je al opgevallen? We zien blauwe oogschaduw overal. Van make-up artiesten tot influencers, en zelfs de iconische JLo is fan van de nieuwe trend. Daarnaast is het ook de perfecte kleur voor het feestseizoen.

Blauw is dé kleur van dit seizoen

Wij willen weten waarom iedereen zo’n fan is van de blauwe oogschaduw, maar vooral ook of iedereen het kan hebben. Het klinkt ingewikkeld, zo’n blauwe kleur op je oog. Maar als je het op de juiste manier aanbrengt, staat het prachtig.

Het mooie aan oogschaduw is dat je het er ook weer zo af kunt halen. Make-up professional Murielle van Schaik deelt op TikTok een video over hoe zij deze kleur gebruikt. Benieuwd naar haar geheim?

Als je een smokey eye wilt met de blauwe kleur, ga dan voor een neutrale basis. Ze begint met een smokey wing-vorm van een zwarte kleur. Dit brengt ze op haar ooglid aan en halverwege onder haar oog. Hierna brengt ze een blauwe glitter aan op haar ooglid.

@murielle.van.schaik

Jewelry from www.theholycharms.com

♬ Can I have a ticket to silverstone – vsasap

Om haar make-up look helemaal af te maken voegt ze een glanzende highlighter toe in de binnenste hoek van haar oog. Als laatst voegt ze de kleur marineblauw toe voor extra definitie. Dit doet ze zowel aan de onder- als bovenkant.

Voor een iets eenvoudigere versie van de smokey eye, is deze make-up look van actrice Aissa Maiga een goede keuze.

Of ga voor deze schilderachtig matblauwe make-up look gemaakt door Tannia T.

Durf jij het aan om blauwe oogschaduw in je make-up te verwerken?

Door deze 15 TikTok-hacks zet jij straks eyeliner als een professional