Audrey Garot
Audrey Garot Celebrities 12 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Jessie Jazz Vuijk openhartig in eigen podcast: ‘Ik ben een alcoholist’

Als je denkt aan een alcoholist, dan zal de naam Jessie Jazz Vuijk waarschijnlijk niet snel bij je opkomen. Toch vertelt de influencer dat ze al jarenlang kampt met een groot probleem: haar alcoholgebruik. In haar podcast Jessie’s Diary vertelt ze in de nieuwste aflevering over haar giftige relatie met alcohol.

Het is een kwetsbaar onderwerp voor haar.

Jessie Jazz kampt met alcoholprobleem

In de nieuwste aflevering van haar podcast vertelt Jessie over haar alcoholprobleem. Zo vertelt ze aan het begin van de aflevering: “Ik wil deze podcast eigenlijk openen als ‘Hallo, ik ben Jessie Jazz Vuijk en ik ben een alcoholist.” Zelf vindt ze dit enorm heftig om toe te geven. “Ik lig dan wellicht niet onder een brug en ik heb een succesvol bestaan, ik ben heel gelukkig, ik ben spiritueel verbonden, ik doe heel veel mooie dingen, maar dat ik een alcoholprobleem heb, is echt niet te ontkennen.” Ze vertelt dat haar intentie is om uiteindelijk een fantastisch leven te leiden, maar dan zonder alcohol.

Opgegroeid met alcohol

Vanaf kleins af aan speelt alcohol een grote rol in het leven van Jessie, vooral omdat haar ouders vroeger ook geen gezonde relatie hadden met drank. “Mijn moeders band met alcohol is niet helemaal gezond. En die van mijn vader al helemaal niet,” onthult ze. “Om een voorbeeld te geven: ik weet nog dat als ik vroeger uitging in Vlaardingen en met mijn broer langs kroegen liep, mensen riepen: ‘Hé, je bent toch een Vuijkje? Wil je nog wat zuipen?’ Dus zo stond mijn familienaam bekend. Alcohol was gewoon heel erg aanwezig.”

Stoppen met drinken

Toen Jessie naar Amsterdam verhuisde, liep het volgens haar nogal uit de hand. “Het was veel feesten, borrelen, uitgaan. Overal kwam wel alcohol bij kijken. En zo heb ik dat jaren gedaan en heb het ook nooit gek gevonden”, vertelt ze. Pas toen ze een relatie kreeg met Kaj Gorgels, begon ze na te denken over haal alcoholinname. Ze wilde namelijk echt niet meer elk weekend op de bank liggen met een flinke kater, maar toch lukte het haar niet om te stoppen.

Jessie deed meerdere pogingen om te stoppen met drinken, maar dit was elke keer zonder succes. Toen ze op een dag met Kaj en een vriendin ging stappen en de volgende dag met een flinke kater wakker werd, ging voor haar de knop om. Inmiddels heeft Jessie al drie weken geen alcohol meer gehad. “Als het eenmaal echt klikt in mijn systeem, ben ik ergens klaar mee en is het geen optie meer. Het gaat me tot nu toe heel goed af. Zoals ik me nu voel, dat is gewoon waar ik voor wil leven. Ik wil die persoon zijn die zo verbonden is met zichzelf dat ze gewoon helemaal zichzelf durft te zijn overal waar ze komt.”

Dubbel feest: YouTuber Dylan Haegens en Marit Brugman zijn getrouwd én in verwachting van hun eerste kindje