Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 19 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Waarom Jurre toch wel heel erg de Mol lijkt te zijn

Gisteravond was het tijd voor aflevering 7 van Wie Is De Mol? genaamd ‘Inzichtelijk’. De groep wordt steeds kleiner en dat betekent dat een aantal kandidaten de Mol al in het vizier hebben. Voor ons thuis op de bank is dat een stuk lastiger, door die geliefde montage. Waar heel veel mensen eerst toch op Anke en Daniël zaten, is het nu Jurre die verdacht raakt. De enthousiaste, fanatieke en soms ietwat onhandige presentator leek de perfecte kandidaat, maar hij doet toch echt wel een aantal hele gekke dingen.

Jurre de Mol? Zou heel goed kunnen

We weten het natuurlijk nooit helemaal zeker, maar het lijkt er op alsof deze man wel eens de rol van ultieme saboteur heeft aangenomen. Waar hij de vorige afleveringen nog een soort moraalridder was, lijkt hij nu zelf niet helemaal met de groep mee te gaan. Tijdens de eerste opdracht ‘uitvlakken’ gaan de kandidaten met een paraglider naar beneden en ze moeten allemaal in een bepaald vak landen. Elk vlak heeft eigen voordelen: geld of jokers. Ze hebben drie minuten in de lucht om met elkaar te bespreken waar ze gaan landen en het zou voor iedereen voordelig kunnen zijn. Toch blijken die onderhandelingen wel heel lang te duren en de drie minuten zijn zó voorbij. Nu is het ieder voor zich – elke kandidaat moet zelf bedenken waar hij of zij in gaat landen.

Daniël en Anke gaan voor het geld, Soy gaat voor 3 jokers, Ranomi voor 2 en Jurre voor 1. Niet de slechtste keuze, maar nu waren de jokers niet mee eerlijk te verdelen. Dus dat is toch een beetje gek. Anke landt in het vak van 2000 euro, maar die kan alleen worden verzilverd als er twee mensen in dat vak landen. Dus of Jurre óf Daniel had daar in moeten landen, hebben ze niet gedaan.

Een gesprek met De Mol

Tijdens de tweede opdracht ‘Zandlopers’ moeten ze een reeks opdrachten uitvoeren op het strand. Een prachtige scène wel, met de ondergaande zon. Maar daar kunnen ze zich niet mee bezighouden, want de snelste kandidaat wint een afspraak met de Mol. Jurre gaat als een speer en uiteindelijk zorgt hij er dan ook voor dat hij als eerste bij de eindstreep staat. Een fanatieke kandidaat óf heel slim gespeeld als Mol. Hij krijgt namelijk nu een hoop informatie om de Mol te kunnen ontmaskeren. Tijdens zijn ontmoeting wordt hem verteld dat het geld een belangrijke aanwijzing is, er staan namelijk Zuid-Afrikaanse zinnetjes op die hem kunnen helpen. Maar.. als hij de Mol is dan wist hij dat natuurlijk al lang. En dan heeft hij er wel voor gezorgd dat de rest dus niet achter deze info komt. 👀👀👀

Wat denken jullie?

Dat de Mol een man is, dat lijkt nu wel duidelijk. Anke zat namelijk op Ranomi en die moest aan het einde van de aflevering helaas naar huis. Dus.. dan hou je nog drie opties over. Soy, Jurre en Daniël, maar Jurre zet zichzelf nu wel op de verdachtenlijst. Wat denken jullie?

Leuk! Het nieuwe seizoen van Je Zal Het Maar Hebben te zien vanaf déze datum