Emma Toussain
Emma Toussain Food 11 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Cripsy kaas met augurk als snack? Waarom deze bizarre combi nu viral gaat op TikTok

Waarschijnlijk heb jij je de afgelopen dagen tonnetje rond gegeten tijdens alle paasontbijtjes-en brunches. Maar.. we gaan het toch nog heel even hebben over eten. Eén van onze favoriete onderwerpen namelijk. Op TikTok gaat er een hele bizarre snack rond. En nee, we hebben het niet over de zure matten-in-vriezer tip die we eerder al zagen. Nee, nu gaat het over augurken en kaas. Die twee zouden namelijk een hele lekkere combi zijn dus we gaan je er nu meer over vertellen.

Crispy kaas en augurk

Het zoute van de kaas zou namelijk heel goed samengaan met het zoetzure van de augurk. Ehhhhh.. dat is een gevalletje ‘moet je proberen’ denken we. Maar.. als je fan bent van kaas en augurk (los dan) is het het proberen wel waard toch?

Wat je moet doen is een pan pakken met anti-aanbaklaag. Dan leg je daar een plakje kaas in en zorg je ervoor dat deze een beetje gebakken is. Dan leg je daar een augurk in en rol je de kaas over de augurk, net alsof je een wrap inpakt. Dan bak je het nog even aan en dan heb je dus, schijnt, hele lekkere snacks.

@kalejunkie

This is a good trend I can get behind 🧀 Ty for the inspo @clurmurr! #pickles #cheese #foodtrends #lowcarb #keto

♬ Shakira: Bzrp Music Sessions, Vol. 53 – Bizarrap & Shakira

Mensen omschrijven het als een soort nieuwe ‘pigs in a blanket’. Je weet wel, die mini worstenbroodjes.

@missremiashten

pickles and cheese???? 🧀🥴 (via @clurmurr)

♬ original sound – Remi Cruz

En mocht je geen plakjes kaas in huis hebben maar wel een zakje met geraspte kaas, dan is dat ook goed te gebruiken. Je kunt dan een laagje strooien in de pan, zodat het de bodem helemaal bedekt. Het wordt dan een soort pannenkoekje/wrapje van kaas en dit kan je dan later weer om de augurk heen vouwen. Het is een bijzondere tip, dat zeiden we al, maar het gaat nu wel helemaal viral op TikTok en dat is vast niet zonder reden. Vanmiddag maar een paar snackjes maken?

@handcrewgear

Has anyone else tried this? Are there any other trends we should try?! 🤩 #pickles #pickletok #cheesepickle #snacks #recipes #foodtok #foodasmr #asmr #asmrsounds #fyp #foryou

♬ original sound – handcrewgear

Opgeblazen gevoel? Je kunt ChatGPT vragen om een passend maaltijdplan voor je te maken