Britta van Aggele
Britta van Aggele Koopjes en budgethacks 11 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Wil jij jouw kamer een upgrade geven? Deze 5 kamerplanten zijn ideaal voor beginners

Het is alweer even officieel lente en dat betekent voor veel mensen dat het tijd is voor een voorjaarsschoonmaak. Je kamer of je huis eens flink onder handen nemen en helemaal netjes maken. Dit is ook het moment om mooie nieuwe items voor je kamer te scoren. Planten zijn perfect om je kamer of huis een flinke upgrade te geven en wij vertellen je precies welke kamerplanten ideaal zijn voor beginners.

Gaan planten bij jou altijd dood? Dan zijn deze 5 kamerplanten veilige opties!

Deze 5 kamerplanten zijn ideaal voor beginners

Wil jij je kamer een flinke upgrade geven? Dan ben je vast op zoek naar leuke accessoires. Dit kan een leuke poster zijn of een set nieuwe kaarsen, maar ook een kamerplant kan jouw kamer of huis opfleuren. En veel planten hebben ook nog eens handige functies. Zo zorgt deze plant ervoor dat jouw snurkende lover slaapt als een roosje en maak je met deze plant waanzinnig lekkere thee, terwijl hij ook nog stress verlicht.

Maar planten hebben net als mensen ook water en zorg nodig om te overleven. Vergeet jij jouw planten vaak? Dan is de kans dat je planten doodgaan groot. Gelukkig bestaat er ook een TikTok-hack die precies laat zien hoe je nooit meer zelf je planten water hoeft te geven. Maar heb je er wel eens over nagedacht dat je misschien ook gewoon kiest voor planten die teveel onderhoud nodig hebben? Wij vertellen je precies welke kamerplanten maar weinig onderhoudt nodig hebben en dus ideaal zijn voor beginners.

1. ZZ-plant

De Zamioculcas Zamiifolia is een kamerplant die van nature voorkomt in het oosten van Afrika. Deze plant is ideaal voor beginners, want de plant heeft maar weinig eisen. De ZZ-plant kan namelijk zowel op lichte als donkere plekken staan en hij heeft bijna nooit dorst. In de winter kan deze plant wel 2 weken zonder water en ook in de zomer moet je deze plant pas water geven als de bovenkant van de grond is ingedroogd.

Zamioculcas Zamiifolia
Unsplash/@feeypflanzen

Deze plant moet jij in huis hebben volgens je sterrenbeeld

2. Graslelie

Vergeet jij je planten vaak? De graslelie doet het juist beter als je hem vergeet. Deze leuke en vrolijke plant beschikt overigens over uitzonderlijk luchtzuiverende eigenschappen. En de graslelie staat het liefst op een plekje in de halfschaduw, omdat de plant in de natuur ook meestal niet in de volle zon groeit.

Unsplash/@feeypflanzen

3. De vrouwentong

Grootste voordeel? Deze plant heeft amper water nodig! Sommige mensen zeggen zelfs dat deze plant bijna onverwoestbaar is. Daarnaast helpen de bladeren van deze plant de luchtvochtigheid in je huis goed te houden en heeft het een kalme uitstraling.

Sansevieria
Unsplash/@feeypflanzen

4. Aglaonema

Komt er niet zoveel licht binnen in jouw kamer? Dan is de Aglaonema perfect voor jou. Deze plant kan namelijk goed op een donkere plek staan en heeft bovendien een luchtzuiverende werking en draagt dus bij aan een gezonder kamerklimaat.

kamerplanten
Unsplash/@feeypflanzen

5. Epipremnum Aureum

Gelukkig is het verzorgen van deze plant een stuk makkelijker dan het uitspreken van de naam. Deze plant laat namelijk precies weten wanneer die dorst heeft. Als je deze plant vergeet water te geven gaan de bladeren slap hangen, zodat jij weet dat het tijd is voor wat drinken.

kamerplant
Unsplash/@feeypflanzen

Voor welke kamerplant ga jij?

Dit is waarom jouw pannenkoekenplant niet (meer) groeit