Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Entertainment 11 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Stranger Things-fans opgelet! Netflix kondigt een animatieserie aan

Goed nieuws voor de Stranger Things-fans! Na de aankondiging van het vijfde en laatste seizoen, kunnen fans zich nu gaan verheugen op de Stranger Things-animatieserie. Netflix kondigde gister namelijk de = serie aan, ook dit verhaal zal zich gaan afspelen in de belevingswereld van de Duffer Broers.

Animatieserie

Netflix geeft ons maar (helaas) weinig informatie over de nieuwe animatieserie. Wel weten wij dat het wordt ontwikkeld door Flying Bark Productions en dat Eric Robles de uitvoerend producent is. De Duffers broers, Matt en Ross, werken via Upside Down Pictures aan de serie. Hun collega’s, Shawn Levy en Dan Cohen zijn betrokken via 21 Labs. Maar onze grootste vraag blijft: waar gaat de animatieserie nou over en waar is het verhaal op gebaseerd?

Het avontuur gaat door

Het avontuur in Hawkins gaat verder, laten de Duffer broers weten. Naar eigen zeggen dromen zij al jaren over een getekende versie van Stranger Things. De animatieserie zal dan ook een eerbetoon worden aan de cartoons die je vroeger op zaterdagochtend keek. “We kunnen niet meer weggeblazen worden door wat Eric Robles en zijn team hebben bedacht. De scripts en het artwork zijn ongelooflijk en we kunnen niet wachten om meer met jullie te delen!”, laten de Duffer Broers weten. Voor de rest houden de broers het nog even spannend. want waar de animatieserie precies over gaat is nog niet bekend.

Stranger Things seizoen vijf

De opnames van het laatste seizoen van de echte Stranger Things serie starten komende zomer. Toch moeten we nog even geduld hebben, want de finalereeks kunnen we waarschijnlijk pas vanaf volgend jaar op Netflix zien verschijnen. Het laatste seizoen zou een ‘hoogtepunt’ zijn van alles wat er eerder in de serie is gebeurd. We weten alvast dat de eerste aflevering van het laaste seizoen “Chapter One: The Crawl” heet. Een kleine telleurstelling voor de fans, maar de Duffer broers hebben alvast aangekondigd dat seizoen 5 iets korter zal zijn dan seizoen vier.

Wij kunnen niet wachten om siezoen vijf en de Stranger Things-animatieserie te gaan bingewatchen!

Luistertip: dit zijn de favoriete podcasts van de redactie