Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Haar 3 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Maak kennis met hét kapsel van dit najaar: de ‘Meredith Blake bob’neemt TikTok over

Ben je klaar voor een grootse comeback uit de jaren ’90? Als we TikTok mogen geloven, dan is er één kapsel dat dit najaar het straatbeeld gaat overnemen: de ‘Meredith Blake bob’.

En wij zijn nu al fan van deze gedurfde coupe, die de glamoureuze opvolger is van de Petit Bob.

Wie is Meredith Blake?

Om de trend beter te begrijpen, zoomen we in op het acteerdebuut van Lindsay Lohan. Zij verscheen in 1998 voor het eerst op het witte doet, in de film The Parent Trap. Maar in plaats van naar de hoofdpersonen of helden te kijken, is de schurk van de film, Meredith Blake, nu een waar stijlicoon geworden. Jep, deze winter lopen we er allemaal bij als een 26-jarige, gold diggende stiefmoeder. And we’re here for it. 

@sophie_vigue

I can’t be the only one… #theparenttrap #theparenttrapmovie #lindseylohan #meredithblake #meredithblakevibes #meredithblakeaesthetic #26 #20something #disney #disneymovies #disneyclassics #disneytiktok #disneytok #disneyadult

♬ This Will Be (An Everlasting Love) – Natalie Cole

De bob van Meredith Blake

Het snobby gedrag van Meredith Blake dient niet als inspiratiebron, maar haar iconische boblijn wel.

Als jij een boblijn wilt, maar niet aan één haarstijl vast wil zitten, dan is de Meredith Blake bob perfect. Het kapsel van Meredith is een volumineuze bob met enkele face-framing lagen die we gedurende de film op verschillende manieren gestyled zien worden. Het fijne is dat de coupe heel veelzijdig is. Zijscheiding, middenscheiding of achter je oren: het kan allemaal.

@laura.byrnes0

Thinking of chopping my hair in to a proper bob again? #bobhair #blondehair #meredithblake #meredithblakevibes

♬ som original – Vbedit.x🇧🇷

Op TikTok zien we veel jonge vrouwen die hun nieuwe coupe showen met audio van The Parent Trap onder de video. We spreken inmiddels van een grote trend, want #meredithblake heeft inmiddels al meer dan 175 miljoen views.

@airjorgen

New hair, lemme meet your dad #fyp #foryoupage #parenttrap #meredithblake

♬ Meredith Blake – Sheyliee

Van zo’n rechte, botte bob als Victoria Beckham ooit had, moeten de aanhangers van deze trend niets hebben. Het gaat allemaal om de zachte en volumineuze (daar kan deze spray je bij helpen) lagen, zoals in de jaren ’90 ook populair waren.

En dit kapsel maakt één ding maar weer heel duidelijk: we zijn nog lang niet klaar met trends uit de jaren ’90. What’s next?