Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 19 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Kijkers kunnen niet stoppen met praten over de Netflix-documentaire Keep Sweet: Pray and Obey

Het is weer zover: afgelopen woensdag verscheen er een nieuwe documentaire op Netflix en hij is ontzettend spannend. De serie genaamd Keep Sweet: Pray and Obey is nu al een grote hit onder kijkers en wij snappen precies waarom. Ze zijn zelfs zo obsessed met de Netflix-documentaire dat ze allemaal hetzelfde zeggen op Twitter.

“It’s chilling”

Netflix-documentaires

Als je al een tijdje een abonnement hebt bij Netflix, weet je dat het platform een rijke keuze heeft als het gaat om documentaires. Zo zagen we de afgelopen maanden The Tinder Swindler, Inventing Anna en White Hot: The Rise & Fall of Abercrombie & Fitch voorbijkomen op Netflix. Deze series vielen ontzettend in de smaak bij kijkers, maar er is natuurlijk altijd plek voor een nieuwe serie.

Vooral de documentaires over misdaad lijken goed te scoren bij kijkers. Wij snappen wel waarom, want deze documentaires zijn vaak ontzettend spannend doordat ze echt gebeurd zijn. Dit geldt ook voor de nieuwste documentaire die afgelopen woensdag op Netflix verscheen. Fans zeggen nu namelijk al allemaal hetzelfde over de Netflix-documentaire Keep Sweet: Pray and Obey.

De 15 beste Netflix-documentaires die je écht een keer gezien moet hebben

Keep Sweet: Pray and Obey

Fans gaan niet voor niets los. De Netflix-serie gaat namelijk over de Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints (FLDS). Dit is een denominatie van het mormonisme en kijkers kunnen niet stoppen met praten over het schokkende verhaal.

De Netflix-serie richt zich vooral op een Amerikaanse polygame sekte onder leiding van Warren Jeffs. Zijn volgelingen dachten jarenlang dat hij de ‘profeet’ was. De Netflix-documentaire beweert daarnaast dat Jeffs 78 verschillende vrouwen had, van wie er 24 minderjarig waren. In 2011 werd hij dan ook veroordeeld voor het aanranden van kinderen.

Twitter

Na het lezen van deze feiten kijk je er vast niet van op dat kijkers compleet los gaan op Twitter. Ze zeggen namelijk allemaal hetzelfde over de serie. Zo schrijft een kijker: “Please go watch Keep Sweet: Pray and Obey on Netflix and tell me why we don’t need feminism and women are treated fairly with respect [sic]. THIS S**T’S HAPPENING TODAY 2022, TODAY.”

Andere kijkers schrijven: “Binge-watched the whole series within one evening”, “Watched Keep Sweet: Pray and Obey on Netflix, mmmm I don’t even know what to say” en “Netflix has a new docuseries called Keep Sweet Pray & Obey about CPC MP Michael Cooper & PC MPP Sam Oosterhoff.. Its chilling.”