Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 14 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Kijkers smullen van de herkenbare Netflix-film Faraway en wij snappen wel waarom

In deze donkere dagen hebben we soms gewoon geen zin in een angstaanjagende actie- of horrorfilm. We zijn namelijk juist op zoek naar een film die de zomer en warmte in ons huis haalt en wij hebben daar de perfecte film voor gevonden. De Netflix-film Faraway – die pas sinds 8 maart op het platform staat – is namelijk te herkenbaar en kijkers smullen ervan.

Op zoek naar een echte feel-good film? Dan ben je aan het juiste adres!

Faraway

De Netflix-film Faraway gaat over een vrouw genaamd Zeynep, die ongelukkig is omdat haar leven niet is gelopen zoals ze wilde. Ze is overwerkt en wordt ondergewaardeerd door haar man, dochter en bejaarde vader. En als klap op de vuurpijl heeft het uitvaartcentrum haar geliefde overleden moeder ook nog eens in een mannenpak in plaats van in haar favoriete jurk begraven.

Maar wanneer een speciaal iemand je verlaat, maar je iets speciaals nalaat moet je die kans met beide handen aangrijpen. Dat is precies wat Zeynep doet als ze erachter kom dat ze een huisje op een Kroatisch eiland erft, die haar overleden moeder jaren geleden in het geheim kocht. Hier hoopt ze te leren om weer te genieten van het leven, maar ze heeft geen rekening gehouden met Josip, de voormalige eigenaar die nog steeds op het terrein woont.

Reacties

Alleen al na het kijken van de trailer krijgen wij een warm gevoel van binnen. Niet zo gek dus dat kijkers helemaal weg zijn van het verhaal na het kijken van de hele film. Zo schrijft een kijker op Twitter: “#Faraway #kijktip #Netflix #liefde heerlijk liefdesverhaal waar je alleen maar vrolijk van wordt . En nee geen Hollywood geneuzel #Kroatie.”

Andere kijkers schrijven: “Geestige, ook ontroerende film op #Netflix “Faraway” #tip”, “Faraway is een prachtige film. Het gaat over liefde. Eerst van jezelf houden. Verdwaal niet in het liefhebben van iemand anders #faraway #Netflix” en “Zag vanavond Faraway op Netflix, en misschien kwam het op het juiste moment, maar het zou mijn nieuwe favoriete film kunnen zijn. Overgeërfde huistrope! Liefde van middelbare leeftijd! Zalige humor! Geweldige soundtrack! Idk, heeft me gewoon enorm opgevrolijkt 🤣.”