Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 14 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

You seizoen 4 heeft een heel bizar einde en kijkers vinden Joe nu nog enger

Het tweede deel van seizoen 4 van You staat sinds vorige week donderdag op Netflix en wij hebben deze – uiteraard – al helemaal uitgekeken. En het einde.. ja, wat zeg je ervan. Het is misschien nóg wel enger dan de vorige cliffhangers. Heb je ‘t nog niet gezien? Doe dat dan eerst even, anders krijg je allemaal spoilers te lezen.

Het einde van You seizoen 4

Er gebeurt weer een hele hoop. Er gaan aardig wat mensen dood en ook raakt Joe (of Jonathan, je weet wel, z’n nieuwe identiteit) weer geobsedeerd door een vrouw.. de Britse Kate dit keer. Maar Kate is anders.. hij wil het écht anders doen bij haar. Hij heeft dan ook niet de neiging om haar iets aan te doen. Kate is zelf ook beschadigd door de moeilijke relatie met haar vader en ook zij is geen heilige. Ze komt er uiteindelijk dan ook achter dat Jonathan in staat is tot moord (na een zelfmoordpoging, lekker luguber dus) en ook dan wil ze alles van hem weten. Hij begint met het feit dat hij dus Joe Goldberg heet in plaats van Jonathan Moore. En niet te vergeten.. hij heeft haar vader ook nog eens vermoord.

Ja, redelijk messy dus. Maar de vader van Kate en Kate zelf zijn ontzettend machtig dus zij kan alles oplossen voor haar nieuwe lover. Hij kan zelfs terug naar New York én hij woont ook nog eens in een enorm penthouse naast Central Park. Speaking of an upgrade.

Kijkers vinden deze nieuwe wending eigenlijk nóg enger, want hoe komt Joe in godsnaam weg met alles?!!! En hoe leeft hij nu gewoon in New York alsof er nooit iets gebeurd is?

In het laatste deel zien we dat Joe een soort van buiten zichzelf treedt (ja echt) en Marienne weet op te sluiten. Ja, Marienne zit in die creepy glazen kooi die we al eerder zagen. Joe weet dat alleen zelf niet meer, dus hij weet niet waar hij Marienne kan vinden. Zijn studente Nadia weet haar wel te vinden en in de laatste aflevering zien we dat Jonathan erachter komt dat Marienne ontdekt is door Nadia. Om Nadia erin te luizen vermoordt hij haar vriendje én zorgt hij ervoor dat de politie denkt dat zij dat heeft gedaan. Slim, maar doodeng. Oh ja, en Joe praatte ook nog eens met een soort dode Rhys Montrose.. die hij zelf eerder vermoordde. Wij snappen het ook niet meer.

Justice 4 Beck, Peach, Love en al die anderen?

Komt er een seizoen 5? Nog niet bevestigd? Maar we need answers. Wat is er eigenlijk gebeurd met dat kind van Joe? En moet die vent niet gewoon de gevangenis in?

Deze dagelijkse gewoonte kan helpen om je relatie te verbeteren