Demi Rutten
Demi Rutten Gezondheid 13 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Knoei jij veel tijdens het eten? Dan ben jij gezonder dan mensen die dat niet doen

Lacht jouw familie ook elke keer wanneer jij weer iets op je shirt laat vallen? Geen zorgen, voortaan heb jij het ideale antwoord terug op jouw knoeigedrag. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die veel knoeien gezonder zijn dan mensen die dat niet doen. Wij leggen je uit waarom.

Lekker blijven knoeien dus. 😉

Mensen die veel knoeien zijn gezonder

Wit dragen als je uit eten gaat? Jou niet gezien. Jij en eten gaan namelijk nooit samen zonder flink te knoeien. Jij bent altijd degene aan tafel met pastasaus op je wang of een vlek op je shirt.

Beschamend? Welnee! Onderzoekers aan de Universiteit van Swansea in Wales hebben namelijk onderzoek gedaan naar het karakter van knoeiende kinderen, en wat blijkt?

De kinderen die het meest knoeien zijn gezonder en hebben vaak ook minder last van overgewicht. En nee, dit komt niet doordat ze al hun eten naast hun mond stoppen in plaats van erin. 😉

Gezond en avontuurlijk

Hoe komt dat dan vraag je je af? Nou, de mensen die knoeien hebben een avontuurlijker karakter en vertonen ook avontuurlijk gedrag. Hierdoor proberen ze meerdere soorten eten uit en hebben een gevarieerder eetpatroon.

Door gevarieerd te eten krijg je alle voedingsstoffen binnen die je lichaam nodig heeft en zo blijf je fit en gezond. Dit is bijvoorbeeld ook waarom de Schijf Van 5 bestaat.

De volgende keer hoef jij je dus niet meer te schamen als je geknoeid hebt op dat leuke shirtje. Blijf lekker je klunzige zelf en vertel iedereen maar gewoon dat jij supergezond en avontuurlijk bent. 😉

Meer over eten