Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 10 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Pak de knoflook er maak bij want deze arts zegt dat het goed voor je hart is

Beste. Nieuws. Ooit. We zijn van mening dat knoflook bijna elk gerecht lekker maakt, en ja daar hebben we zelfs die slechte adem voor over. En nu blijkt deze krachtige smaakmaker ook nog eens hartstikke goed voor je te zijn.

Cardioloog Steven Grundy weet van alles over de gezondheid van het hart in combinatie met voeding. En Steven is zojuist onze beste vriend geworden, want volgens hem in knoflook onwijs underrated als het gaat om de gezondheid voor het hart.

Waarom knoflook goed voor je hart is

Knoflook zit blijkbaar bol met prebiotische vezels. Deze vezels bevorderen de groei van goede darmbacteriën, versterken je weerstand en verbeteren de spijsvertering. Uit onderzoek blijkt ook dat prebiotica de aanmaak van cholesterol verminderen en uit ander onderzoek blijkt ook dat het een rol speelt in de algemene gezondheid van je hart.

Daar voegt Steven ook nog eens aan toe dat knoflook niet alleen een goede prebiotica is, maar ook antibacteriële eigenschappen heeft. Daarnaast lezen we op Women’s Health dat de smaakmaker goed zou zijn voor je immuunsysteem én dat het een afschikkende werking op muggen heeft.

Goed voor je hart, goed voor je immuunsysteem én geen muggenbulten meer. Vanavond staat er bij ons een gerecht met knoflook op het menu, dat is een ding wat zeker is.

Lekkerste recepten met knoflook

Om ons hart een plezier te doen (en vooruit, onze maag ook) selecteerden we vier overheerlijke gerechten met veel knoflooktenen waar je vanavond nog van kunt smullen. En vooruit, voor die geur die daarna uit je mond komt kan je deze lifesaver gebruiken.

Dit TikTok-recept voor pesto eieren gaat compleet viral en wil je proberen

mindbodygreen