Emma Toussain
Emma Toussain Confession 16 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Laila (24): ‘Mijn vriendinnen willen naar Dubai, maar ik kan dat niet betalen’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet.

Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week vertelt Laila over haar vriendinnengroep.

Op vakantie naar Dubai? Veel te duur

“Ik woon nu twee jaar samen met mijn drie beste vriendinnen en dat is altijd feest. Ze zijn lief, altijd in voor een feestje en we steunen elkaar altijd. Mijn vriendinnen zitten allemaal in de influencerwereld, dus ze harken alle drie best wat geld binnen. In elk geval meer dan met een ‘normale startersbaan’, zoals ik.

En da’s niet erg, alleen ik heb wat moeite met hun uitgavepatroon bijhouden. Ze weten allemaal wel dat ik niet met hen meekan. Zij kopen designertassen, ik ga naar de Zara. Zij gaan het liefst naar dure bestemmingen, ik vind een vakantie aan de costa ook prima. En dat laatste, daar zit ik nu een beetje mee.”

Geld aannemen?

Zij willen namelijk met z’n viertjes naar Dubai. En natuurlijk wil ik dat ook wel, want hallo.. hoe tof? Maar ik kan dat niet betalen. Een hotel en vliegticket lukt nog wel, maar de hele dag vertoeven in een patserige beachclub, eten bij dure restaurants.. ik hou dat niet vol met mijn vakantiebudget. Ja, misschien een dag?

Mijn vriendinnen hebben voorgesteld dingen voor mij te betalen en alhoewel ik dat heel erg lief vind, voel ik me daar ook niet goed bij. Is het gek dat ik liever de vakantie afzeg dan hun geld aanneem?”

Feline (20): ‘Ik had seks in een dixi op het festival en het is niet aan te raden’