Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Relaties 3 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

Met deze 10 tips zal je lange afstandsrelatie wél slagen

Dat de liefde van je leven aan de andere kant van de wereld woont.. tjsa, dat kan iedereen overkomen. Een lange afstandsrelatie is iets wat best veel tijd en energie kost. Je moet plannen, rekening met elkaar houden én positief blijven. Dit is soms heel lastig, maar uiteindelijk zal het het allemaal waard zijn.

Deze tips helpen je om je lange afstandsrelatie te laten slagen.

Lange afstandsrelatie

Wanneer de afstand tussen jou en je partner groot is, zullen jullie op andere vlakken proberen jullie relatie te versterken. Jullie communicatie en het vertrouwen in elkaar zal beter worden omdat je die punten heel erg belangrijk zijn. Ook zijn er een heleboel uitdagingen waar koppels die dichtbij elkaar wonen niet eens over hoeven na te denken.. Zoals hoe lang het zal duren voordat je elkaar weer ziet en hoe vaak je met elkaar moet praten. Best wel een beetje vermoeiend..

1. Niet te veel communiceren

Koppels die een lange afstandsrelatie hebben, zijn geneigd heel veel met elkaar te communiceren. Dit is namelijk de enige manier van samen zijn die ze hebben. Dit kan juist tegenstrijdig werken, op het gegeven moment heb je geen gespreksonderwerpen meer en ben je het lief en leuk doen ook een beetje beu. Communiceer op momenten dat je iets leuks te vertellen hebt of even wil zeggen dat je iemand heel erg waardeert.

2. Een lange Afstandsrelatie zal jullie band versterken

Zie jullie lange afstandsrelatie niet als iets vervelends wat jullie relatie verpest, maar als een ervaring waar jullie sterker uit kunnen komen. Jullie leren hier van en zullen jullie tijd samen meer gaan waarderen.

3. Maak regels

Regels opstellen in een relatie klinkt misschien niet heel romantisch. Toch is het iets wat je moet doen om je lange afstandsrelatie te laten slagen. Vertel bijvoorbeeld aan elkaar wat jullie verwachtingen zijn en hoe vaak je met elkaar wil spreken en hoe. Is WhatsApp voldoende? Of wil je elke dat FaceTimen?

4. Leuke communicatie

Elke dag beginnen met “goedemorgen” en eindigen met “welterusten” is in een lange afstandsrelatie belangrijk. Zo start en eindig je de dag door even met je liefje te communiceren. Probeer elkaar op de hoogte te houden door leuke gebeurtenissen van de dag te vertellen. Doe dit bijvoorbeeld door foto’s, video’s en spraakopnames te sturen. Dit zorgt ervoor dat je voelt dat iemand moeite voor je doet en dan lijkt het ook een beetje alsof je er bij was.

5. Wees creatief

Ga samen online een spelletje spelen, bekijk tegelijk een film of serie, bel terwijl jullie een stukje wandelen, bestel beiden sushi en ga videobellen terwijl je dat op eet of vul een doos met leuke cadeautjes en stuur ze naar elkaar op en open het terwijl jullie bellen. Zo maak je ‘t een beetje bijzonder!

6. Bezoek elkaar

Het is vanzelfsprekend dat je elkaar wil zien maar doe dit ook. Plan momenten in waarop jullie elkaar kunnen zien want dan heb je iets om naar toe te leven. En wanneer je elkaar ziet, probeer dan ook alles te doen wat je samen wil doen. Ga uiteten, maar blijf ook lekker een avondje op de bankhangen.

7. Denk aan jullie ‘einddoel’

Het beste is om een doel te hebben, eentje waar jullie samen naartoe werken. Willen jullie eerst je studie afmaken of geld sparen door te werken? Waar willen jullie gaan wonen? En wanneer? Zet een datum of periode vast waarin jullie dit willen bereiken.

8. Praat over je gevoelens

Als je kortaf gaat doen over de telefoon of over bijvoorbeeld WhatsApp, omdat je ergens mee zit, zal je hier ook mee blijven zitten. Dit zal zorgen voor breuken in jullie relatie. Praat dus veel over hoe je je voelt, je onzekerheden, jaloezie en je verwachtingen. Wanneer je liefje namelijk niet weet waar je mee zit, kan hij/zij je er ook niet mee helpen.

9. Leef vooral ook je eigen leven

Zorg ervoor dat je zelf ook genoeg leuke dingen doet en aan jezelf blijft werken. Het helpt namelijk niet als je de hele dag bezig bent met je partner, of wat hij of zij aan het doen is.

10. Telefoonseks

We leven in een tijd met videobellen en vibrators die je op afstand kan bedienen. Hoe leuk is dat?! Het is natuurlijk niet zo intiem als the real deal, maar je moet roeien met de riemen die je hebt, toch? Door te videobellen voelen je partner en jij je meer met elkaar verbonden. Ennn.. doe natuurlijk nooit iets waar je je niet comfortabel bij voelt.

Uit deze 7 signalen blijkt het dat het einde relatie voor jullie is