Gina Koninkx
Gina Koninkx Beauty en Style 17 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

8 trucjes waardoor jouw benen optisch langer lijken

Stiekem zijn wij best wel jaloers op alle vrouwen met meterslange benen. Wij zouden ook wel eens boven de rest uit willen torenen maar gelukkig zijn daar een paar trucjes voor. Dankzij deze acht handigheidjes lijkt het alsof jij net de catwalk van Chanel komt afgelopen.

Niet iedereen is gezegend met een paar lange benen. Dat is helemaal niet erg want klein is hartstikke fijn, maar soms heb je van die momenten dat je toch wat langer wilt lijken. Als je deze acht trucjes toepast lijken je benen optisch veel langer.

1. Schoenen met een puntneus

Schoenen met een (lange) puntneus zijn dé hack van de eeuw. De scherpe punten werken namelijk door in de lengte van je benen waardoor je ineens een stuk langer oogt. Makkelijk toch?!

2. Hoge laarzen

Er zijn nog meer schoenen die je helpen de hoogte in te rijzen (los van hoge hakken natuurlijk). Hoge knielaarzen hebben namelijk hetzelfde effect, vooral als ze mooi passend zitten bij je kuiten. Deze bloggers hebben daar handig gebruik van gemaakt.

Hoge taille

Een hoge taille is niet alleen een verademing voor je billen, je benen lijken er ook nog eens langer door dus dat is in elk opzicht winnen.

3. Schoenen met een nude kleur

Even terug naar je schoenen, die doen namelijk enorm veel voor de lengte van je benen. Deze tip is er wel een voor blote benen. Nude kleurige schoenen verlengen namelijk je benen omdat de kleur in elkaar overloopt.

4. Draag wijde broeken

Dé truc van lange wijde broeken is dat je er metershoge palen onder kunt knallen zonder dat anderen het zien. Ha-haaa.

5. Korte bovenkleding

Door bovenkleding te dragen die hoog is uitgesneden aan de onderkant lijken je benen meteen 10 centimeter langer. Dat komt doordat je het accent naar boven verlegt. Wauwie.

6. Het geheim van korte rokjes

Hoe korter het rokje (natuurlijk niet té kort), hoe meer huid je ziet en dus hoe langer je benen ogen. Als je een kort rokje of jurkje combineert met de hoge knielaarzen zit je dubbel zo goed.

7. Verticale strepen geven lengte

Patronen kunnen heel veel doen voor je lichaam, zo is het beter om nooit voor horizontale strepen te gaan. Aan de andere kant doen verticale strepen juist enorm veel voor je lichaam omdat het je lengte benadrukt.

8. Maak foto’s vanuit de goede hoek

Dan is er natuurlijk ook nog je #instahubby die een aandeel heeft in dit geheel. Als je op foto’s lekker lang wilt lijken zal hij uit de goede hoek moeten fotograferen. En ja, dat houdt in dat hij op de grond moet liggen. Alles voor the gram toch?!

Wil je naast lange benen ook nog eens bruine benen? Check dan deze tips.

Hallo mooie bruine benen! 6 tips om super snel een kleurtje op te doen

Jani TV