Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Beauty en Style 24 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Waarom elke vrouw helemaal wild wordt van de ‘latte make-up look’

Natuurlijke make-up looks zijn al jaren populair. Niet gek dat deze looks bij vele van ons dan ook wel een onderdeel van onze dagelijkse routine is geworden. Soms wordt het tijd om onze look een beetje up te spicen. Ooit gehoord van de ‘latte make-up look’? Nog steeds een natural look, maar dan met meer warme en bronsachtige tinten. ‘

Wij vertellen je precies hoe je deze make-up look maakt!

Latte make-up look

De latte make-up look is een natural look met warme tinten. Daarbij ziet de look er effortless en glowy uit. Voor de latte look is een lichte dekking dan ook echt een pré. Daarnaast doet bronzer wonderen en zijn warme oogschaduw tinten een must. Een klein glittertje hier en daar kan ook geen kwaad en shiny lipgloss is het magische product om de look helemaal af te maken. Opvallend is dat de look geen kleur of blush bevat. Een ding is in ieder geval zeker: als je deze make-up look draagt kan het niet anders dan dat je aan de lopende band complimentjes ontvangt.

@rachelrigler

LATTE MAKEUP ✨☕️ cheers 🙂 #makeup #makeuptrends #beauty #lattemakeup #summermakeup #makeuphacks #greenscreen

♬ original sound – Rachel Rigler

Lichte dekking

Om de look perfect na te maken is een tinted moisturizer ideaal. Zo krijg je een glowy skin en een lichte dekking tegelijkertijd. De key to succes is om make-up op je neus te vermijden. Zo blijven je sproetjes zichtbaar en dit geeft de illusie dat je niet zoveel make-up draagt als je daadwerkelijk doet. Dezelfde getinte moisturizer gebruik je ook op je wenkbrauwbot, dit blend je goed uit zodat het niet opvalt.

Oogschaduw

Voor de basis van je oog make-up kun je het beste een donkerbruine vloeibare oogschaduw kiezen. Ook deze blend je goed uit en verbind je vervolgens met het einde van je wenkbrauwbot. Gebruik hierna een warme bruine poeder oogschaduw en breng di net boven je ooglid aan. Als laatste gebruik je een gouden glitteroogschaduw. Deze breng je vanuit je ooghoek schuin richting je crease naar boven aan. Onder de ogen breng je ook een beetje bruine oogschaduw aan en voor de waterlijn gebruik je een bruin oogpotloot. In plaats van eyeliner aan de buitenkant van je oog, maak je een lijntje met donkerbruine oogschaduw. Nog een laagje mascara eroverheen en je oog look is ready.

Bronzer en concealer

Om verder te gaan met de gezicht make-up, pak je een vloeibare bronzer of een bronzerstick. Ook dit moet een warme tint zijn, hierbij wil je geen harde en zichtbare lijnen, dus goed blenden is een must! Daarna is het tijd voor concealer. Dit gebruik je op het midden van je voorhoofd, onder je ogen, onder je neus en een klein beetje op je kin. Na het inblenden hiervan poeder je dit af. Omdat de look geen blush bevat, gebruik je nog een poeder bronzer om de plekken waar je geen concealer hebt aangebracht, af te poederen.

Lippen

De laatste stap in van deze make-up look zijn de lippen. Hiervoor heb je een nude lipliner nodig. Omlijn je lippen hiermee en breng vervolgens een glanzende, doorzichtige lipgloss aan.

Deze prachtige blush gebruikt Sofia Richie voor de sunkissed look