Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 28 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Alles wat je moet én wil weten over Legally Blonde 3

Het is al een tijdje geleden dat het derde deel van Legally Blonde werd aangekondigd. We hebben al die tijd netjes gewacht op een trailer, teaser of misschien een ‘behind the scenes’-foto. Reese Witherspoon heeft eindelijk een hint gedeeld over wie er terugkeert voor het derde deel.

Heeft hondje Bruiser een vervanger?

Dit is alles wat we tot nu toe weten over Legally Blonde 3

In november dit jaar sprak MGM-topman Pamela Abdy over belangrijke thema’s uit de film samen met The Hollywood Reporter. ‘Het gaat echt gebeuren’ zei ze. ‘Mindy Kaling en Dan Goor schrijven het script nu om Reese te laten schitteren.”

‘Reese en Lauren Neustadter produceren samen met Marc Platt. We ontwikkelen het allemaal samen. Hoe ziet Elle Woods eruit op 40-jarige leeftijd? Elle is een moeder met een bloeiende carrière. We kijken ernaar uit om het script te zien ontstaan ergens in het eerste kwartaal van 2022’

Mindy Kaling, die schrijfster van het derde deel van Legally Blonde heeft al een paar details gedeeld over de nieuwe film. ‘Ik hou zo veel van de franchise’, vertelde ze aan Access Hollywood. ‘Ik hou van Elle Woods als personage. En toen Reese me vroeg of ik het wilde schrijven, had ik zoiets van ‘Absoluut!’

Ze vertelde over een potentiële verhaallijn: ‘Ik kan niet wachten om te zien wat mensen vinden van de manier waarop we Elle Woods op 40-jarige leeftijd hebben geschreven. Hoe Elle Woods op 40-jarige leeftijd is versus toen ze 21 was, was echt leuk om het ons in te beelden.’

Wanneer werd de film aangekondigd?

In juni 2018 bevestigde Reese Witherspoon dat Legally Blonde 3 echt een feit is via Instagram met de caption ‘It’s true… #LegallyBlonde3.’ Dit deed ze door het posten van een filmpje in Elle Woods-style, waarbij ze voorbij drijft in het zwembad op een luchtbed. Hoe iconisch!

Wie speelt er in de film?

Toen er aan Reese werd gevraagd wie zij graag zou willen terug zien van de originele cast werden er namen genoemd zoals Jennifer Coolidge (Paulette Bonafonté), Luke Wilson (Emmett Richmond) en Selma Blair (Vivian Kensington).

Maar ook Regina King (Grace Rossiter) en Matthew Davis (Warner) hebben aangegeven dat ze beide graag een rol in de nieuwe film zouden willen spelen.

Wanneer kunnen we Legally Blonde 3 zien?

Op 20 oktober 2020 werd er door Hollywood-studio MGM aangekondigd dat Legally Blonde 3 in mei 2022 in de bioscoop te zien is. Op Twitter lieten ze weten: ‘Elle Woods is back! Legally Blonde 3 komt in mei 2022. We laten onze zaak rusten. #LegallyBlonde3 #ElleWoods @ ReeseW.”

We moeten nog heel even geduld hebben, maar het is sowieso het wachten waard.

Perfect voor een meidenavond: 6 films uit de jaren 90 en 2000 die je gezien moet hebben