Redactie
Redactie Confession 15 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Lela (30): ‘Mijn vriend staat op ‘onvrijwillig’ op Grindr, moet ik hem geloven?’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Hi Lela, vertel

“Mijn vriend en ik zijn inmiddels vijf jaar samen en het gaat ontzettend goed tussen ons. We wonen samen en ik ben heel gelukkig. Hij ook, denk ik dan. Hij zegt van wel, maar af en toe twijfel ik wel eens. Hij liet laatst namelijk zien dat hij op de datingapp Grindr staat, die app die bedoeld is voor homo-en biseksuele mannen. Iemand heeft z’n foto gebruikt, vertelde hij. Hij noemt het een catfish en is al een tijdje aan het proberen om de foto’s er vanaf te krijgen. Hij heeft de app zelf niet, maar een vriend van hem stuurde het door. Toch krijgt hij wel vaak berichtjes en dan draait hij zijn telefoon weg en hij is de laatste tijd ook vaker ‘met vrienden chillen’, tot diep in de nacht.”

Voelt het verdacht?

“Ja, wel omdat ik dit dus allemaal bij elkaar optel. Kan het zo zijn dat hij er wel echt op staat? Of dat hij met mannen afspreekt? Ik zou dat ook wel zielig vinden, want ik gun hem alle geluk van de wereld. Dus dan heb ik liever dat hij eerlijk tegen me is hierover.. en ik durf er ook niet zelf over te beginnen want straks zie ik spoken en maak ik er een heel gek verhaal van. Wat moet ik doen?”

Ana (29): ‘Als ik boos ben op mijn vriend doe ik zout in zijn koffie om hem te irriteren’