Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Haar 18 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Handig: deze 4 haarstijlen blijven goed zitten tijdens storm Eunice en zijn nog leuk ook

Er is storm op komst! Na storm Dudley eindelijk uitgezwaaid te hebben mogen we eind van de middag storm Eunice alweer welkom heten. En Eunice is geen lieverdje.. want er worden windstoten van wel 75 tot 140 km/uur verwacht. Je haren zullen alle kanten op vliegen! We raden je aan om binnen te blijven, maar misschien heb je wel een feestje. Dan wil je wel mooi haar toch?!

Dit zijn 4 haarstijlen die windproof zijn.

Deze haarstijlen kunnen wel tegen een stootje

Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je haarstijl aan moet voldoen om mooi te blijven zitten in harde wind. Zo zal je hele haar vast moeten zitten of een deel van je haar. Ook is het natuurlijk fijn om geen hele grote plukken los te hebben hangen. Straks zit er haar in je ogen en in je mond. Wat we alvast kunnen melden is dat je een sterk haarelastiekje bij de hand moet hebben én gebruik veel haarlak.

Klassieke paardenstaart

Hij is dan wel klassiek, maar ook van deze haarstijl heb je verschillende soorten looks. Om een klassieke paardenstaart te maken, pak je al je haar bij elkaar en kam je je haar zo dat je geen scheiding meer hebt. Kies dan zelf de hoogte waarop je je staart wil hebben.Draai dan je haarelastiekje om het stuk haar wat het dichtstbij je hoofdhuid zit. Ook kan je kiezen om een scheiding in het midden van je haar te houden of een klein vlechtje te maken aan de voorkant van je haar, die je bij de staart in doet.

Half opgestoken haarstijlen

Wil je je haar los, maar wil je geen last hebben van plukken in je gezicht? Dan is een hoge knot een goede optie voor jou. Maak een scheiding tussen je bovenste laag haar en je onderste. Met je bovenste laag maak je een knotje en je onderste laag laat je loshangen. Zo heb je geen plukken in je gezicht en zit je haar ook nog eens leuk. Ook kan dit kapsel wel een stootje hebben. 140 km/uur is natuurlijk niet niks. Precies hetzelfde kan je ook doen met een staart in plaats van een knotje. Je haar opsteken met een clip is ook leuk, maar door de wind zal die clip niet lang mooi blijven zitten.

Knotje

Met een knot zit al je haar opgeborgen en heb je dus geen last van losse plukken. Bij een knot pak je, net zoals bij een paardenstaart al je haar. Je pakt je staart zo dicht mogelijk bij je hoofd vast en plaats je wijsvinger op je haar en je duim onder je haar. Draai het haar om je vinger heen, blijf doordraaien tot je al je haar hebt en doe er een elastiekje om. Ook van deze haarstijl zijn genoeg varianten. Zo kan je een hoge knot, lage knot, knot met scheiding of zonder scheiding maken. Alle varianten zijn windproof. Heb je losse plukjes of curtain bangs? Zorg dan voor extra schuifspeldjes en haarlak.

Vlecht

Vlechten is niet moeilijk, maar het vergt wel wat oefening. Verdeel je haar in drie plukken doe nu alle plukken steeds om de middelste pluk heen. De middelste pluk is steeds een ander stuk haar, omdat je die wegpakt als je er een pluk overheen hebt gedaan. Je kan een vlecht maken die in je nek ligt, maar ook eerst een paardenstaart maken en dan deze vlechten.

Wees voorzichtig vandaag!

Vet haar maar geen tijd om te wassen? Probeer deze toffe haarstijlen