Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 20 jan 2022
Leestijd: 1 minuut

Linda de Mol reageert op steun: “Mijn hart huilt voor alle vrouwen die leed is aangedaan”

Wat een ontzettend nare week voor tv-presentatrice Linda de Mol. Zij, net als de rest van Nederland, kreeg vorige week te horen hoe haar inmiddels ex-vriend Jeroen Rietbergen bekend maakte schuldig te zijn aan seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik tijdens opnames van het The Voice of Holland. Het talentenprogramma is stopgezet na berichten van het YouTube-programma BOOS over grensoverschrijdend gedrag van een aantal mensen die bij TVOH werken. Daar valt Jeroen dus ook onder.

Linda reageert op alle steun.

Linda de Mol

Linda had sinds 2007 een relatie met Rietbergen. Ze gingen enige tijd uit elkaar wat volgens de verklaring van Rietbergen te maken had met zijn gedrag op de werkvloer. Hij schreef in zijn verklaring dat hij ‘met grote schaamte’ zijn vrouw op de hoogte had gebracht van zijn daden. Ook RTL zou van dit gedrag afweten.

Onwetendheid

Toch blijkt Linda lang niet alles geweten te hebben en kwam het nieuws voor haar als een grote shock. Ook legt ze haar werkzaamheden voor onbepaalde tijd neer. „Sinds een paar dagen zit ik in een verschrikkelijke nachtmerrie”, schreef ze in een verklaring op de website van haar tijdschrift LINDA. „Er zijn zo ontzettend veel dingen naar boven gekomen waar ik geen weet van had en waarvan ik, omdat ze anoniem zijn, niet weet wat waar is en wat niet.”

Reactie

Vandaag reageert De Mol via het Instagram-kanaal van LINDA. op alle steun die ze de afgelopen week ontvangen heeft van collega’s, vrienden, lezeressen en buren.

De controversiële aflevering van het YouTube-programma BOOS staat vandaag om 16.00 uur online.

Linda de Mol in statement: ‘Ik heb inmiddels mijn relatie verbroken’