Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 8 okt 2021
Leestijd: 5 minuten

Married At First Sight Australië seizoen 8: wie zijn er nog samen?

Trouwen tijdens een eerste ontmoeting. Het klinkt bizar, toch zijn er al heel wat stoere koppels die dit aandurfden tijdens het programma Married at First Sight (Oftewel: MAFS) Zo heb je een Amerikaanse variant, een Nederlandse én een Australische. Over die laatste willen we het even hebben want dát is pas spraakmakende televisie.

Je gelooft je ogen niet.

Experimenteren

Tijdens het sociale experiment worden mannen en vrouwen aan elkaar gekoppeld op basis van wetenschap, gedeelde normen en waarden, interesses en uiterlijke voorkeuren. Uiteindelijk worden er koppels gevormd die elkaar pas op de bruiloft ontmoeten. Dit is inclusief schoonfamilie. De matchmakers hebben hun werk goed (of niet zo goed?) gedaan, want wat zitten er spraakmakende koppels tussen. Hoe gaat het met hen na afloop van de serie? Zijn ze nog samen?

Melissa en Bryce

Toch wel het meest spraakmakende koppel van seizoen 8. Melissa en Bryce lagen regelmatig onder vuur na ongepaste uitspraken en motieven van Bryce (een geheime vriendin?!). Andere kandidaten probeerden vaak op Melissa in te praten, omdat zij hier aan onderdoor leek te gaan. Niets is minder waar, want de twee zijn nog steeds een setje. Dat niet alleen, het stel heeft ook echte trouwplannen. Ook is Melissa zwanger, van een tweeling. De twee zijn dus nu voorgoed aan elkaar verbonden.

MAFS
Instagram

Jason en Alana

Het had zo mooi kunnen zijn voor deze twee. Jason en Alana hadden een sterke fysieke band, maar pasten emotioneel gezien niet zo goed bij elkaar. Dit resulteerde in veel ruzie en onbegrip. Tijdens de laatste verbintenisceremonie besloot Alana het tóch een kans te geven, nadat Jason zijn liefde uitsprak. Na de opnames bleek het een knipperlichtrelatie: eerst maakte Jason het uit via een sms. De twee kwamen weer bij elkaar, maar door homofobe uitspraken gemaakt door Jason gooide Alana de handdoek in de ring.

Booka en Brett

Tijdens de bruiloft leek dit dé match van het programma te zijn. De twee waren helemaal weg van elkaar. Tijdens het experiment bleek toch dat ze qua persoonlijkheden teveel van elkaar verschilden. Ze verlieten het programma met de intentie om goede vrienden te worden, maar dit uiteindelijk ook niet gelukt. Booka heeft namelijk op het internet wat gemene dingen over Brett gezegd en dat is natuurlijk niet echt de basis voor een goede vriendschap.

Patrick en Belinda

Patrick en Belinda hadden voor hun deelname aan Married At First Sight allebei nog niet zoveel ervaring met de liefde. Dit resulteerde in lieve, soms wat ongemakkelijke situaties. Toch ging het erg goed met de twee. Aan het einde van de show bleven ze dan ook samen. Helaas plaatsten ze deze zomer een bericht op hun Instagram met de mededeling dat ze tóch besloten hebben om hun relatie te verbreken, omdat hun doelen in het leven anders waren. Jammer..

Jake en Rebecca

Bij deze twee was het (voor het publiek?) duidelijk dat zij geen match waren. Jake bleek veel te gevoelig voor botte Rebecca. Ze hebben het allebei op hun eigen manier geprobeerd, maar tijdens de reünie-aflevering bleek dat Rebecca er een dubbele agenda op nahield. Terwijl zij thuis was een een korte vlog wilde filmen voor het programma, was ze even vergeten dat de camera nog aan stond. Op de beelden is te zien hoe een andere man de kamer binnen komt en haar een kus geeft. Oei!

Sam en Coco

Dit koppel bleek al heel vroeg in het experiment geen match te zijn. Coco probeerde nog aan te pappen met Cameron, maar dit is uiteindelijk ook niks geworden. Sam kon niet goed tegen de one-liners van Coco en Coco vond Sam dan weer ongevoelig. Helaas.

Cameron en en Samantha

Cameron werd hierboven al kort genoemd. Hij en Sam gingen na de huwelijksreis (dag 3?) al uit elkaar. Sam was enorm gekwetst, omdat hij in een eerder huwelijk al flink bedrogen werd. Cameron vond Coco wel wat, maar dit is uiteindelijk niks geworden.

Jo en James

Jo en James waren een twijfelgevalletje. Het begon leuk, maar al snel bleek dat ze beiden te koppig waren om toe te geven aan elkaars wensen. Jo probeerde het nog wel, maar James vond zichzelf vaak te belangrijk om toe te kunnen geven. Deze relatie is dan ook vroegtijdig gestopt.

Georgia en Liam

Georgia en Liam waren zo lief! En ja waren, want helaas ging het aan het einde van het experiment helemaal fout met de twee. Liam kon zich niet voorstellen dat mensen in zijn leven Georgia zouden accepteren. Uiteindelijk konden de twee hun ruzies niet meer uitvechten. Op de reünie bleek dat Liam helemaal geen contact meer wilde met Georgia, want toen zij hem wilde groeten negeerde hij haar compleet, vóór de ogen van elk ander koppel. Pijnlijk..

Kerry en Johnny

Kerry en Johnny hebben het als een van de weinigen volgehouden, én hoe. Deze twee zijn couplegoals! Ze zijn beide lief, empatisch en willen graag iets van hun huwelijk maken. De twee wonen inmiddels samen en hebben een hondje. Zij hebben deze editie van Married At First Sight echt ‘gewonnen’.

MAFS
Instagram

Beth en Russel

Er had geen grotere mis-match kunnen zijn. Onafhankelijke stadsvrouw Beth werd gekoppeld aan Russel, een man van het platteland die het liefst de hele dag over zijn barbecue praat. De twee gingen goed uit elkaar, omdat ze zelf gelukkig snel inzagen dat ze niet bij elkaar pasten.

Jamie en Chris

Jamie en Chris hebben misschien 3 dagen meegedaan met het experiment? Chris vond Jamie ‘nep’ overkomen en Jamie kon het niet laten om Chris overal op de corrigeren. Chris is boos de deur uit gewandeld (eerder gerend) en Jamie schoof alleen aan bij de reünie. Fun fact: niemand herkende haar omdat ze al zo vroeg het experiment hebben verlaten.

Wij hebben nu al zin in seizoen 9. Dat wordt nog eventjes wachten, omdat MAFS naar verwachting pas in 2022 te zien zal zijn.

Pak de popcorn maar: er komt een reünie van MAFS Australia