Audrey Garot
Audrey Garot Reality 25 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

De makers van Expeditie Robinson reageren op onverwachte exit Iliass: ‘We hadden beter moeten communiceren’

Aan het begin van de aflevering van gisteren was te zien dat Iliass Ojja had besloten om Expeditie Robinson had verlaten. De acteur stapte op dag twintig per ongeluk in een aangespoelde naald, waardoor hij zich zorgen begon te maken. Toen hij om een dokter vroeg om alles te laten checken, maar deze nooit kwam, voelde Iliass zich niet serieus genomen en heeft hij besloten om de expeditie te verlaten. Sad!

De grappenmaker van de groep heeft de Expeditie verlaten..

Iliass over zijn exit in Expeditie Robinson

Net voor de eilandraad stapte Iliass in een naald en hier was hij enorm van geschrokken. “Zoiets verwacht je niet. Toen ben ik mijn voet gaan ontsmetten en heb ik de naald meegenomen voor onderzoek, want je weet niet waarvoor die naald gebruikt is. Die gedachte maakte me angstig”, vertelt de acteur.

Er werd aan Iliass beloofd dat er tijdens de eilandraad een dokter aanwezig zou zijn. Hij maakte zich namelijk erg zorgen. Toen de dokter er niet bleek te zijn, was de acteur erg teleurgesteld. “Daardoor ben ik ‘s nachts gaan malen. Toen de volgende ochtend de cameraploeg, en niet de dokter, van de boot afstapte, knapte er iets. Het voelde voor mij alsof ik niet serieus ben genomen en dat is de reden waarom ik heb besloten om uit de expeditie te stappen.”

Reactie van de makers

SimpelZodiak, het productiebedrijf dat verantwoordelijk is voor Expeditie Robinson, vindt het erg jammer dat het avontuur zo heeft moeten eindigen voor Iliass, vertellen ze aan het AD. Ze vertellen dat de makers hebben onderschat hoe groot de angst van Iliass is geweest. “Aangezien het hier niet direct om een verwonding ging, maar om een onderzoekstraject, moest er eerst een plan van aanpak worden gemaakt en was de arts niet direct ter plaatse. Achteraf gezien hadden wij dit alles sneller en beter aan Iliass moeten communiceren om hem gerust te stellen.”

Gelukkig gaat het nu weer goed met Iliass, laat hij weten in zijn terugblik tijdens Expeditie Robinson. We hadden nog veel langer van hem willen genieten tijdens het programma, maar wij snappen zijn keuze ook. “Natuurlijk vind ik het ongelofelijk jammer, want ik heb het tot dag twintig enorm naar m’n zin gehad. Ik heb vrienden gemaakt voor het leven. Natuurlijk had ik veel langer willen blijven. Dit was altijd al een droom van mij, maar misschien had het zo moeten zijn.”

Gister Expeditie Robinson gekeken? Heel Twitter is tevreden met de afvaller: ‘Delete the Champion’