Emma Toussain
Emma Toussain Celebrities 6 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Marieke Elsinga vertelt over lichamelijke ongemakken na bevalling: ‘Ik noem het een zware kut’

Een kind op de wereld zetten, dat is toch wel de grootste kracht die er bestaat. Elke moeder op de wereld heeft het een keer gedaan, maar bijzonder blijft het toch altijd. Presentatrice Marieke Elsinga is een kleine vier weken geleden bevallen van zoontje Jip en ze zit helemaal op een roze wolk. Toch is het niet alleen maar rozengeur en manenschijn, zo laat ze weten aan RTL Boulevard. Ze wil vaak te veel, zo ook laatst. Toen maakte ze een wandeling en daar ervaarde ze behoorlijk wat fysiek ongemak.

Marieke Elsinga over de wandeling met Jip

Gewoon weer door met je leven na zo’n bevalling, dat is soms nog best lastig. Helemaal als de boel daar beneden behoorlijk wat te verduren heeft gehad.

Ze vertelt dan ook over haar meest recente wandeling met de kleine man in de kinderwagen: “Laatst had ik een te lange wandeling gemaakt, en toen voelde het echt pffffff, ja ik noem het een ‘zware kut’, dat je het gevoel hebt dat je hele lichaam er via de onderkant uit valt. Dat kan mijn bekkenbodem nog helemaal niet aan.”

Over de kleine Jip

Op 9 november om 6.11 uur kwam de kleine man ter wereld, en heeft van Marieken en haar vriend Sander de naam Jip gekregen. Jip heeft ook een tweede naam: ‘Einte, naar mijn vader.’ Tijdens een uitzending van Q-music belt collega Mattie Valk de kersverse moeder om haar even te vragen naar de eerste dagen. “Het gaat allemaal zo mega goed. We hebben echt een droombaby, het is echt zo. Het is zo bizar. Het is echt super mooi. Hij drinkt super goed, ik kan borstvoeding geven. Hij slaapt goed.” Ook laat ze weten hoe de bevalling zelf ging; gelukkig goed. Maar dat het pijn deed, daar is geen twijfel over mogelijk. “Maar het is zo’n natuurkracht. Het is een hele bijzondere ervaring.”

Dipje? Met déze 7 simpele hacks ga je je beter dan ooit voelen