Audrey Garot
Audrey Garot Celebrities 3 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Maryam Hassouni uit Dunya & Desie ervaarde grensoverschijdend gedrag tijdens opnames van dít programma

Maryam Hassouni kennen we allemaal nog wel van haar rol als Dunya in de serie Dunya & Desie, waarmee ze als 15-jarige doorbrak in de tv-industrie. Hierna heeft de actrice onder andere nog in Flikken Roterdam en onlangs in de film Meskina gespeeld. Toch maakte ze onlangs bekend aan tafel bij Khalid & Sophie dat ze haar acteercarrière achter zich laat, als de industrie niet wil veranderen.

Er komt wéér een verhaal naar buiten over de tv-wereld.. waar houdt het op?!

Maryam Hassouni over grensoverschijdend gedrag

De (voormalig) actrice Maryam Hassouni maakte afgelopen september bekend met een onthullend boek te komen over de tv- en filmindustrie, waar ze dus al een hele lange tijd in meegaat. In haar boek What the fak schrijft ze dat ze regelmatig slachtoffer is geweest van grensoverschijdend gedrag. In de talkshow Khalid & Sophie deed ze voor het eerst haar verhaal. Ze noemt geen namen, maar het is in ieder geval wel duidelijk dat het grensoverschijdend gedrag vooral plaatsvond op de set bij de serie Flikken Rotterdam. What happened there?

Flikken Rotterdam

Volgens Maryam Hassouni maakte één van haar mannelijke tegenspelers het haar ‘onmogelijk om mijn werk te doen’. Daar bleef het niet bij, hij maakte zich ook schuldig aan seksuele intimidatie tegenover haar. De man zou haar onder andere op haar billen hebben geslagen zonder dat dit in het script stond. Ook zou hij haar pornofilmpjes hebben toegestuurd. Maryam vertelde dat ze deze gevallen had aangekaart, maar dat het werd gesust. Whut?!

Daarnaast vertelde ze hetvolgende in de talkshow: “Ik had ook te maken met een regisseur die me vertelde: ‘bij mannen wil ik in hun hoofd kruipen, bij vrouwen in hun broekje’. Dat zijn dus de mensen naar wie ik toe moet als ik me onveilig voel! Je wordt niet beschermd op de set. Je gaat overleven en hem maar te vriend te houden. Zodat je de dreiging verlaagt.” It’s horrible!

Einde van acteercarrière

Maryam Hassouni gaf ook nog aan dat ze zich op de set van meerdere films en series onveilig en onprettig heeft gevoeld. Iets wat natuurlijk niet de bedoeling is. “Zolang de industrie niet wil veranderen, zie je me niet meer rondhuppelen op een set”, vertelt ze afsluitend.

WHUT?! Nienke uit Het Huis Anubis is blijkbaar acht (!) jaar lang gestalkt