Emma Toussain
Emma Toussain Food 1 feb 2022
Leestijd: 1 minuut

McDonald’s op de piste? Op deze berg kan je een burger scoren bij McSki

Als jij regelmatig op wintersportvakantie gaat dan ben je vast wel bekend met de lokale keuken. Een wiener schnitzel, kaasfondue, kaiserschmarrn of curryworst met friet? Heel erg lekker, maar soms zou je ook wel eens wat anders willen. In Zweden kan het, daar hebben ze een McSki. Whut?!

McDonalds op de piste

Deze ski-(drive)through van fastfoodketen McDonald’s bevindt zich in het plaatsje Lindvallen, zo’n 450 kilometer boven Stockholm. Bij dit McDonald’s-filiaal kun je na het skiën of snowboarden neerploffen om te genieten van een Big Mac, een frietje of gewoon een cola’tje. Je hoeft dus niet helemaal terug naar ‘t dorp of naar de stad, maar deze McSki staat gewoon op de berg. Er zijn 140 zitplaatsen dus genoeg plek voor alle hongerige wintersporters. Wil je tijdens het skiën een snelle snack? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt namelijk gewoon langs de bali (op ski’s of snowboard) en dan neem je ‘t zo mee de berg op. Je hoeft je dus niet helemaal uit te kleden en je ski’s hoeven ook niet in het rek.

mcski mcdonalds zweden
McSki McSki
mcski google maps
Google Maps

Oldschool

Toch is de McSki in Lindvallen niet nieuw: het bestaat al sinds 1996. Dus al die Zweedse skiërs hebben al jaren kunnen genieten van frietjes op de berg?! Geniaal. Wij hopen dat ze zo’n filiaal snel in Oostenrijk of Frankrijk gaan oprichten. Of op vakantie naar Zweden? Ook een prima plan.

Door deze tip krijg jij áltijd een verse maaltijd bij de McDonalds