Iris Hoekstra
Iris Hoekstra Gezondheid 6 aug 2016
Leestijd: 2 minuten

Met deze 6 tips is jouw blauwe plek binnen no time verdwenen

Blauwe plekken. Iedereen heeft ze wel eens. Je stoot je ongelukkig aan de vensterbank, het bureau of de trapper tijdens het wegzetten van je fiets. Hallo blauwe scheen! Wij hebben zes tips voor je om deze lelijke plek te verwijderen. Zo kun jij je mooie zomerjurkje aan zonder flaws.

Tip 1: Bananenschil

De schil van een banaan kan ervoor zorgen dat de blauwe kleur van je blauwe plek afneemt. Leg de buitenkant van de schil daarom tien tot dertig minuten op de plek. Zet eventueel vast met een doek of verband. Zo kun je tegelijkertijd ook nog van alles doen. Is er nu eindelijk tijd om je kamer op te ruimen?

Tip 2: Arnica

Het kruid Arnica vermindert ontstekingen en zwellingen en verbetert de doorbloeding. Het is ook nog super makkelijk aan te brengen. Er is namelijk arnicazalf. Gewoon bij de drogist. Smeer je blauwe plek hier twee keer per dag mee in.

Tip 3: Drink genoeg water

Zoals we al weten is genoeg water drinken altijd goed voor je lichaam. Genoeg vocht in je lichaam zorgt voor snellere genezing van wonden of in dit geval blauwe plekken. Kies vooral voor water, thee of een lekker vruchtensapje.

Tip 4: Zonnen

Een goed excuus om even lekker in de zon te gaan zitten. Ultraviolet licht zorgt er namelijk voor dat de gelige kleur van de blauwe plek verdwijnt. Maar let op! Zit niet te lang in de zon. Je wilt er geen rode huid aan over houden.

Tip 5: Azijn

Je kunt de plek ook inwrijven met azijn. Vergeet dan vooral niet het eerst even te mengen met warm water. Azijn bevordert de bloedstroom aan de oppervlakte van de huid en is daarom een effectief middeltje tegen blauwe plekken.

Tip 6: Theezakje

Bye bye prullenbak. Leg een gebruikt theezakje op je blauwe plek om hem sneller te laten verdwijnen. In thee zit namelijk looizuur, wat helpt je bloedvaten te versmallen. Door het aan te brengen op de plek kun je de blauwe gloed sterk verminderen. Haal simpelweg je zakje uit je thee, laat het heel even afkoelen zodat je geen kokend heet zakje op je blauwe plek hoeft te leggen, en laat ‘m dan een paar minuten op je huid liggen.

Vond je dit artikel interessant? Dan wil je dit ook lezen: Dit wil je weten als je weer eens wakker wordt met mysterieuze blauwe plekken