Audrey Garot
Audrey Garot Sporten 20 okt 2022
Leestijd: 4 minuten

Voor je werk nog even naar de sportschool? Met deze tips kom jij wél makkelijk je bed uit

Nu de hot girl summer weer is afgelopen zijn we toch allemaal wat minder bezig met sporten. Hoewel we wel graag allemaal onze sportroutines willen oppakken of behouden, verzinnen we elke keer wel een excuus om niet te gaan. ‘s Ochtends willen we liever uitslapen en komen we moeilijk ons bed uit en ‘s avonds zijn we helemaal gaar van onze werkdag. Maar geen zorgen, met deze tips ga jij vóór je werk nog even langs de sportschool en zo heb je een goed begin van de dag.

Hot girl winter it is.

Met deze tips ga jij ‘s ochtends voor je werk naar de sportschool

Als jij ‘s ochtends meteen gaat sporten als je wakker wordt, is dat een hele goede manier om je dag te starten. Lichaamsbeweging maakt namelijk endorfines vrij die je productiviteit kunnen verhogen. Daarbij, als je krachttraining doet, kan je lichaam nog uren na je training calorieën verbranden en dat terwijl je er dan niks meer voor hoeft te doen. Chill!

Toch blijft het moeilijk om ‘s ochtends eerder je bed uit te stappen om die workout te doen, maar met onderstaande tips gaat dat zeker wel lukken.

1. Leg je kleren de avond van tevoren alvast klaar

Leg je spullen alvast klaar en leg dit naast je bed, zodat je jezelf kan herrineren dat je moet gaan sporten. Tipje: koop leuke sportkleding, zodat jij deze ook echt wilt dragen én je dus wel naar de sportschool moet. Pak ook je tas alvast in, dit scheelt ook weer gedoe ‘s ochtends.

2. Ga vroeg naar bed

Deze is misschien een beetje voor de hand liggend, maar als je optijd naar bed gaat, wordt het ook een stuk makkelijker om ‘s ochtends je bed uit te komen. Als je dat niet doet en je hebt een redelijk korte nacht, is de kans groter dat je aan het einde van de middag half in slaap valt. Ga elke avond rond hetzelfde tijdstip naar bed, zodat je een gewoonte voor jezelf creërt en het ‘s ochtends eenvoudiger wordt om te sporten.

3. Leg je wekker ver weg

Heb je moeite met opstaan in de vroege ochtend? Dan kan het helpen om je wekker iets verderop in je kamer neer te zetten. Op deze manier moet je wel je bed uit om ‘m uit te zetten. En als je dan toch staat, kan je je beter maar gaan klaarmaken voor je workout. Annoying, maar je moet wel je bed uit.

4. Doe iets wat je leuk vindt

Vind jij het maar niks om in de sportschool te staan, bijvoorbeeld omdat je je daar niet fijn voelt? Dan is dat natuurlijk helemaal niet erg. Niemand veprlicht jou om daar naartoe te gaan. Zoek dan bijvoorbeeld een leuke groepsles of doe een home workout die jij wél leuk vindt. Op deze manier is het sporten ook veel leuker en zo kom je er makkelijker je bed voor uit.

5. Zet een doel voor jezelf

Heb jij binnenkort een marathon waar je voor wilt trainen of wil je gewoon wat lekkerder in je vel zitten? Gebruik dit dan als motivatie. Als je een doel hebt om naartoe te werken ga je het sporten ook langer volhouden. Let er wel op dat je geen onrealistische doelen voor jezelf gaat bedenken. Vijf kilo afvallen in twee maanden is bijvoorbeeld niet te doen en zeker niet gezond. Zorg er dus wel voor dat dit realistisch blijft!

6. Sport samen met een vriend(in)

Zeg nou even eerlijk, wat is er nou een betere motivatie dan samen met je vriend(in) naar de sportschool gaan? Als jullie beiden naar elkaar uitspreken dat jullie het sporten weer serieus willen opppakken, kunnen jullie dit allebei niet makkelijk afzeggen. Daarbij kan je elkaar natuurlijk motiveren om juist wél te gaan.

7. Herinner jezelf eraan hoe goed je je na het sporten voelt

We weten allemaal dat het een heerlijk gevoel is als je toch bent gaan sporten, terwijl je eigenlijk helemaal geen zin had om te gaan. Het is een goed begin van de dag en je bent daarna super productief. Probeer om jezelf daaraan te herrineren en dan mag je best een beetje trots zijn op jezelf.

Het wordt steeds donkerder buiten – dit is hoe je een winterdepressie kunt voorkomen