Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Nieuws 14 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze Nederlanse artiesten treden op tijdens benefietconcerten voor Giro555

De aardbeving vlakbij de grens van Turkije en Syrië zal je vast niet zijn ontgaan. Veel ellende, veel puin en heel veel slachtoffers. Bekende Nederlandse artiesten proberen dan ook geld op te halen door benefietconcerten te geven, het geld wat dan opgehaald wordt gaat naar Giro555. Vooral artiesten met roots in het getroffen gebied maken erg veel indruk.

Het eerste benefietconcerten

Het eerste benefietconcert vond op maandag plaats in Philharmonie in Haarlem. Hier traden onder meer Douwe Bob en Roel van Velzen op.

True Art Giving X Giro555

De Gashouder en cultuurdorp Westergas houden woensdag in samenwerking met de stichting True Art Of Giving het tweede benefietconcert voor de slachtoffers van de aarbeving in Turkije en Syrië. Dit benefiet krijgt de naam: True Art Giving X Giro555. Op deze avond is het aan onderandere Bilal Wahib, Di-rect, Frenna, Goldband en Kriss Kross Amsterdam om geld op te halen. De artiesten kondigen dit ook groots aan via hun Instagram. De presentatie zal deze avond worden gedaan door Eric Corton en Eva Cleven.

“Samen met Giro555 en Westergas brengen we tijdens het benefiet met muziek en dans de mensen samen. Er is ruimte voor rouw, maar ook voor plezier en we zorgen voor een stukje bewustwording”, zegt Kaatje Nolen, initiatiefnemer van True Art Of Giving. “Ik ben super trots dat zoveel Nederlandse artiesten zich inzetten tijdens het benefiet.”

Verdriet en dankbaarheid

Artiesten met een Turkse en Syrische achtergrond zijn ook aanwezig tijdens de benefietconcerten. Zij spreken hun verdriet en dankbaarheid voor alle hulp meermaals uit. Ook de radiozenders blijven niet stil en komen met verschillende acties om de slachtoffers van de aardbeving te steunen. De benefietacties voor Giro555 zetten zich voort op verschillende datums en steden in Nederland.

Een bijzondere sfeer

Aan de sfeer tijdens de afgelopen concerten valt soms niet op te maken dat een ramp met meer dan 30.000 doden de aanleiding is van het benefiet. Er wordt plezier gemaakt en mensen hebben zin in een avondje uit. Al is dit niet voor iedereen zo en komt het ook ter sprake dat mensen er met een dubbel gevoel staan. Veel bezoekers van de benefietconcerten geven aan een extra drankje te gaan drinken voor het goede doel omdat alle inkomsten naar Giro555 gaan.

Dit heb je nodig: 10 kleine gewoontes die je leven gelijk beter maken