Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 18 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Newness: Eindelijk een Netflix film over hoe fucked up de liefde anno 2018 is

We zijn allemaal opgegroeid met het idee van de ware. Van die ene man die je leven compleet maakt. Van die man waarmee alles goedkomt. Want: ze leefden nog lang en gelukkig.
We zijn allemaal opgegroeid met films als Love Actually, Pretty Woman en Crazy, Stupid, Love. Stuk voor stuk fantastische films, maar ook stuk voor stuk films die ons een rooskleurig beeld van de liefde geven. Het is heerlijk om even weg te zwijmelen, maar als je vervolgens weer met bijna benen op de grond staat, in je eigen leven, is de klap nog harder.

Want de liefde is helemaal niet zo rooskleurig. Het is anno 2018 verdomde moeilijk om een man aan de haak te slaan. Ten eerste omdat het lijkt dat geen enkele man zich tegenwoordig meer wil binden. En ten tweede, omdat je eigenlijk zelf ook bang bent dat je je vastlegt met de verkeerde persoon. Want het stemmetje dat er misschien nog iemand rondloopt die beter bij je past, houdt maar zelden haar mond.

En weet je, de liefde is fucked up tegenwoordig. Als je single bent en vaak ook als je een relatie hebt. En nu is er eindelijk een Netflix film die dat weet vast te leggen.

Newness is een Netflix film over hoe liefde echt is anno 2018

We hebben het over de film Newness, nu te zien op Netflix. Het verhaal gaat over Martin en Gabi, die elkaar hebben leren kennen via een datingapp. Al snel krijgen ze een relatie, maar dan. Dan blijkt dat ze het allebei missen om met anderen te flirten, hun vrijheid.

Daarom besluiten ze elkaar wat vrijer te laten. Maar of dat nou te sleutel tot succes is in een hedendaagse relatie?

Het is een rauwe film, die pijnlijk blootlegt hoe liefde er tegenwoordig aan toe gaat. Maar het is ook een film waardoor je weet dat je de liefde helemaal niet hoeft op te geven. Ergens loopt iemand rond die samen met jou het leven wil ontdekken. Op wat voor manier dan ook.