Gina Koninkx
Gina Koninkx Carriere 18 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

4 ongelooflijk goede redenen om nu nog een nieuwe taal te leren

Het is nooit te laat om je in een andere taal te verdiepen. Sterker nog, op latere leeftijd nog nieuwe taal leren is de beste keuze die je kan maken. Geloof me, je bent om na het lezen van de redenen waarom je dit echt niet aan je voorbij kan laten gaan.

Ciao. Come stai? Buena sera.

Waarom een nieuwe taal leren zo leuk is

Twijfel jij nog of je je wel moet inschrijven voor een nieuwe talencursus? Doen! Daar pluk je je leven lang de nog vruchten van.

1. Je blijft jezelf uitdagen

Het is ontzettend belangrijk dat je jezelf, ook op latere leeftijd, voldoende blijft uitdagen. Zo blijf je je brein stimuleren, leer je nog van alles bij (zelfs als je dat niet meer had verwacht) en … .

2. Je leert nieuwe mensen kennen

Als je je inschrijft voor een talencursus volg je een les meestal niet alleen. Je kan er natuurlijk voor kiezen om een privéles te volgen maar dat raden we juist af. Als je de cursus met een groep mensen volgt, leer je allerlei nieuwe mensen kennen. Kijk maar naar Emily in Paris. Waar wacht je nog op?

3. Je kan super knappe obers versieren in het buitenland

Als jij straks een aardig woordje Frans, Italiaans of Spaans spreekt, ben je ook in de gelegenheid in het buitenland de knapste mannen te versieren. Jij steelt op het terras echt wel de show als blijkt dat jij vloeiend een wijntje kan bestellen. Je sleept er zo een paar dates uit op vakantie. Win-win situatie dus.

4. Het staat professioneel op je cv

Het leren van een nieuwe taal staat daarnaast ook nog eens ontzettend lekker op je cv. Niet alleen omdat je een extra taal spreekt, ook omdat dit getuigd van jouw ambitie om altijd maar meer te leren. Daar is een toekomstige werknemer hartstikke blij mee.