Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 17 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

TikTokkers stoppen massaal foundation in water voordat ze het aanbrengen en dit is waarom

Het wordt warmer buiten en dat betekent ook dat we meer gaan zweten. Dit zal zorgen dat je foundation van je huid gaat smelten en dat is nou precies wat we niet willen. Op TikTok beweren mensen dat als je je foundation in water doet en het vervolgens aanbrengt dit zal zorgen voor een frisse en summerproof huid.

Misschien is dit wel dé oplossing voor ons probleem.

Foundation in water hack

Het is bij deze hack de bedoeling dat je wat foundation in een glas water doet en dat je vervolgens de foundation uit het water pakt met een kwast en aanbrengt. Deze hack is op een grappige manier ontstaan. Het begon namelijk allemaal met iemand die liet zien hoe waterproof haar foundation was voor een samenwerking met een foundationmerk. Mensen namen dit over als een hack en begonnen te merken dat de combinatie van water en foundation ook daadwerkelijk een goede werking heeft.

Resultaat

@hudabeauty laat in een TikTok-video zien hoe ze de foundation in water hack doet: “Dit is een techniek die je foundation zo lang mogelijk mooi zou houden, die zorgt dat je foundation niet afgeeft en het laat je huid er mooier uitzien.”

@hudabeauty Foundation in water hack IB: @Rachel Rigler #hudabeauty #foryou #viraltiktok #makeuphacks @hudabeauty ♬ original sound – Huda Beauty

Huda probeert de foundation in water hack uit en bevestigt wat er over de hack wordt gezegd. “Ik heb een beetje meer helderheid aan deze kant (waar ze haar foundation aanbracht met behulp van de hack), dan aan deze kant (waar ze haar foundation droog aanbracht) – slechts een hint, wat fijn is.” Ook probeert ze uit of de foundation door deze hack inderdaad minder afgeeft. Ze drukte een tissue op beide kanten van haar gezicht: “Ik kreeg een klein beetje een afdruk, maar een klein beetje en ik drukte veel. Ik denk dat dit werkt, ik vind het alleen een beetje ingewikkeld, een beetje vies en verspillend, maar ik zal zeggen, dit is een hack die werkt.”

Wij gaan de hack proberen, jij ook?

9 TikTok make-uphacks voor het aanbrengen van foundation als een pro