Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Gezondheid 17 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Slapen in de warmte? Met deze 4 middelen koel jij ‘s nachts wel af

Het wordt warmer en je hebt waarschijnlijk al weer een paar nachten meegemaakt waarbij je de tent uit zweet. We zijn het er vast unaniem over eens dat ‘s nachts zweten vreselijk is. Zomerse warmte zorgt voor een slechte nachtrust en we doen er alles aan om maar een beetje verkoeling te zoeken. Denk aan flesje bevroren water in bed of een ventilator die meer lawaai maakt dan hij je koel houdt. Dit is allemaal verleden tijd!

Met deze tips slaap jij deze zomer als een roosje.

Koel slapen

Wil je investeren in een goede nachtrust? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt kopen om koel te blijven tijdens het slapen. Er bestaat dus verkoelend beddengoed, de MVP (Most Valuable Player) voor zomernachten, verkoelende dekbedovertrekken, kussens en meer. Dit zijn de magische oplossingen voor onze warme nachten.

1. Dekbedovertrek om onder te slapen

Als je maar in één ding zou mogen investeren voor de warmere nachten, dan zou een dekbedovertrek de juiste keuze zijn. Dit hoeft niet veel te kosten en is een investering voor het leven. Een dekbedovertrek vormt het grootste deel van je beddengoed, dus ze maken het grootste verschil als het gaat om comfort. Overtrekken worden gemaakt van verschillende stoffen en deze stoffen kunnen invloed hebben op je nachtrust. Kies bijvoorbeeld voor percal, dat van nature verkoelt.

2. Dekbedden en comforters

Dekbedden en comforters zijn meestal de eerste dingen die we weggooien of onze benen uit steken als het warm is. Toch zijn ze niet allemaal zwaar en warm. Er bestaan Lichtgewicht en ademende dekbedden en comforters die overtollige warmte afvoeren als je aan het slapen bent.

3. Kussens

Word je iedere nacht wakker met vet en zweterig haar in de zomer? Slaap je daarom met veel te veel droogshampoo in je haar? Ben je gefrustreerd dat je geen koele kant aan je kussen hebt? Wij ook! Gelukkig bestaan er kussens met koeltechnologie. Zo kan je elke nacht goed slapen.

4. Matrasbeschermer of topper

Heb je elk beddengoed en kussen geprobeerd om ‘s nachts af te koelen tijdens het slapen en ben je nog steeds niet koel genoeg? Begin dan bij de basis met een nieuwe matrasbeschermer of topper met temperatuurregeling en koeltechnologie. Deze zorgen ervoor dat je niet oververhit raakt, omdat ze helpen om warmte af te voeren.

Slapen op zijde is beter voor je haar én huid en dit is waarom