Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Gezondheid 18 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

7 workout-ideeën die je deze zomer buiten kunt uitvoeren

Niet zo’n zin om met het mooie weer binnen te sporten of deze zomer geld uit te geven aan een abonnement van de sportschool? Wij nemen het je zeker niet kwalijk. Wil je toch soms je hoofd leeg maken en lekker bewegen? Dan zijn er gelukkig genoeg opties die gratis zijn én die je buiten in het zonnetje kan doen. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Zodat je vandaag gelijk één kan proberen in de zon!

Buiten workout

Buiten een workout doen is goed om je stress te verminderen, het geeft je extra vitamine D en zal je mentale gezondheid net als je fysieke gezondheid verbeteren. Ook is het altijd verfrissend en misschien wel motiverend om eens op een andere plek te gaan sporten. Hier 7 ideeën om je te inspireren.

1. Pilates buiten in het park

Tijdens pilates doe je fysieke oefeningen die helpen bij het verbeteren van de houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling. Deze soort workout doe je makkelijk in het park in de zon of in de schaduw. Omdat het enige wat je nodig hebt een matje is, kan je deze workout makkelijk naar buiten verplaatsen.

2. Een stukje wandelen

Wandelen wordt onderschat. Je hebt er geen materiaal voor nodig, het is goed voor je beenspieren, het is low-impact en zorgt dat je ook even je huis verlaat.

3. Probeer een calisthenics workout

Bij deze workout focus je je vooral op de grote spiergroepen. Bij de oefeningen maak je minimaal gebruik van apparatuur, maar vooral van je eigen lichaamsgewicht. In de meeste steden hebben ze wel plekken, waar wat vaste apparatuur staat dat je kan gebruiken. Doe bijvoorbeeld push-ups, pull-ups, lunges en chrunches.

4. Yoga

Of je nou een strand, tuin, dakterras of parkje in de buurt hebt, yoga kan je bijna overal doen. Het belangrijkste is dat het een rustige omgeving is en genoeg ruimte hebt. Tijdens deze workout buiten krijg je de fysieke voordelen van het stretchen, de rust die je krijgt van de natuur en het zal je focus verbeteren.

5. Zwemmen

Zwemmen is een rustige en zachte manier om je lichaam te bewegen en een goede manier om je hoofd leeg te maken. Het water neemt je lichaamsgewicht op en verlicht de druk op je gewrichten. Ook is het heerlijk verkoelend op een warme zomerdag.

6. HIIT-circuittraining te doen

Deze workout buiten is leuk om te doen met een groep vrienden. Een HIIT-circuittraining houdt een trainingsvorm van 20 tot 60 minuten in waar je zeer intensieve inspanningen afwisselt met pauzes van enkele seconden tot enkele minuten. Doe bijvoorbeeld jumping jacks, mountain climbers en squat jumps.

7. Speel een sport

Als je niet zo’n fan bent van een workout kan je er ook een spel van maken. Of je nu een tennisbal slaat, een voetbalwedstrijd doet met je vrienden, probeert te surfen of een volleybal over een net slaat, je zult bijna niet merken dat je aan het sporten bent. Het spel zorgt ervoor dat het het leuk maakt en dat alles in de buitenlucht.

Zen worden? Volg deze yoga-YouTubers voor de beste at home yogalessen