Steffi Rijnders
Steffi Rijnders News 23 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Noa Vahle staat achter moeder Linda de Mol en Jeroen Rietbergen: ‘Dat zij het gaat uitzoeken is helemaal oké’

Linda de Mol en Jeroen Rietbergen zijn ondanks de breuk samen gespot in Parijs. Noa Vahle, de dochter van Linda de Mol, spreekt zich voor het eerst uit over het Voice-schandaal waar haar ex-stiefvader aan verbonden is.

Aan het uitzoeken

Linda de Mol verbrak een jaar geleden haar relatie met Jeroen nadat de The Voice-aflevering van BOOS werd uitgezonden. In deze aflevering kwam naar voren dat Jeroen Rietbergen ongewenst seksueel gedrag vertoonde waar de deelnemers van het programma de dupe van waren. Toch zijn de twee onlangs gespot in Parijs en dat brengt de nodige kritiek met zich mee. Linda liet hierna weten dat ze ‘iets aan het uitzoeken’ zijn. Veel mensen vinden dat Linda de slachtoffers van Rietbergen hiermee een trap na geeft.

‘Ik verdedig mij tegenover mensen die het niet willen horen’

Noa Vahle reageert woensdag bij Vandaag Inside voor de eerste keer op de kritiek die haar moeder krijgt. Als de presentator, Wilfred Genee vraagt hoe Noa de situatie rondom haar moeder Linda de Mol en haar ex-stiefvader ervaart, vertelt zij: “Ik heb er het afgelopen jaar niet veel over gezegd omdat ik altijd zoiets heb van: je bent je aan het verdedigen tegenover mensen die het eigenlijk niet zo zeer willen horen en toch wel hun eigen waarheid van een verhaal maken. Maar het moment dat er echt structureel dingen worden gezegd die niet kloppen, bijvoorbeeld dat ik ruzie heb met mijn moeder of haar helemaal niet support, dan begint het wel aan mij te knagen, dat ik denk daar wil ik een keer wat van zeggen.”

Ruzie met haar moeder?

Jeroen was vijftien jaar de stiefvader van Noa. “Ik ben ook boos en teleurgesteld en verdrietig, maar je vergeet niet dat iemand ook een goed mens is. Hij heeft ook goede dingen gedaan voor mij en mijn broer én mijn moeder. Uiteindelijk maken mensen fouten en dat heeft hij absoluut gedaan, dat vind ik ook.” Daarnaast ontkent zij ruzie te hebben met haar moeder, zoals de media misschien laat denken.

Happy family

Noa wil graag dat haar moeder weer gelukkig wordt. “Het is haar relatie, daar maakt zij zelf een keuze in. Het is logisch dat zij iets gaat uitzoeken na zo’n jaar. Volgensmij zit je in een constant conflict tussen heel erg boos zijn op iemand en van iemand houden en ja dat heb ik ook wat hem betreft. Dus dat zij het gaat uitzoeken is helemaal oke”, aldus Noa.

OMG! Nog meer details duidelijk over seksueel wangedrag Jeroen Rietbergen tijdens The Voice