Redactie
Redactie Confession 19 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Noor (20): ‘Mijn vriend wil mijn menstruatiebloed drinken’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week vertelt Noor (20) haar verhaal.

‘Mijn vriend wil mijn menstruatiebloed drinken’

“Ik heb sinds het begin van dit jaar een relatie met mijn vriend. We hebben elkaar op school ontmoet. Hij viel mij eerst niet echt op, maar na een tijdje kwamen we met elkaar aan de praat en toen kwam ik erachter dat we eigenlijk super goed bij elkaar passen. Hij is helemaal obsessed met mij en dat vind ik eigenlijk het allerleukste aan onze relatie. Ik wordt door hem behandeld als prinses en niks is te gek. Ik dacht dan ook dat onze relatie helemaal goed zat, tot een onverwachte ontdekking alles veranderde…

Mijn vriend is een wat stiller, mysterieus type, maar hij is ook ontzettend begrip- en liefdevol. Hij is anders dan de rest, altijd verdiept in zijn gedachten en die mysterieuze kant is precies wat mij naar hem toetrok. Maar als we samenzijn is er niks mysterieus. We praten over van alles en nog wat, geen onderwerp blijft onbesproken en ik keek er dan ook niet gek van toen hij een gesprek begon over mijn menstruatie. Ik dacht dat hij gewoon geïnteresseerd was, misschien wat meer wilde begrijpen over iets wat elke maand in mijn leven voorkomt.”

Milou (23): ‘Mijn vriend verdwijnt in de badkamer met een stuk boter, maar komt eruit zonder’

Hoe reageerde je daarop?

“Ik vond het heel normaal om hier met mijn vriendje over te praten. In mijn gezin zijn we altijd heel open geweest over dat soort dingen, dus ik keek er niet gek vanop. We spraken over hoe lang mijn menstruatie duurde, of ik veel bloed verloor en over wat ik gebruikte tijdens mijn menstruatie. Maar al snel begonnen zijn vragen echt raar te worden. Hij wilde niet alleen alles over mijn cyclus weten, maar stelde specifieke vragen over mijn menstruatiebloed en vroeg of hij het een keer mocht zien of zelfs mocht proeven. Ik wist niet wat ik hoorde en vond die vraag zo ontzettend raar en ongemakkelijk. Eerst voelde het nog alsof hij het allemaal beter wilde begrijpen, maar opeens voelde het zo anders. Dit was zo’n bizarre vraag dat ik gewoon niet wist hoe ik erop moest reageren.”

Hoe ben je hiermee omgegaan?

“In eerste instantie was ik vooral in shock. Ik voelde me totaal ongemakkelijk. Dit was zo buiten mijn comfortzone en dit vertelde ik hem ook. Ik zei dat ik dit niet wilde hebben en het niet alleen onsmakelijk, maar ook gevaarlijk vond. Tijdens het gesprek dat volgde zag ik een totaal andere kant van mijn vriendje. Eentje die ik niet kende. Ik probeerde met hem te praten, maar hij ontweek al mijn vragen en wilde er helemaal niet over praten. Hij smeekte mij zelfs om nooit meer te beginnen over zijn interesse in mijn menstruatiebloed. Sindsdien hebben we er niet meer over gesproken, maar het heeft alles veranderd. Onze relatie voelt, ondanks dat hij mijn grens heeft gerespecteerd, gewoon niet meer hetzelfde.”

*De echte naam van Noor is bekend bij de redactie.

Jasmijn (29): ‘Ik betrapte mijn schoonmoeder toen ze mijn baby borstvoeding probeerde te geven’