Gina Koninkx
Gina Koninkx Food 1 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

4 x herkenbaar als je ‘s ochtends niet ontbijt

Je hoeft jou ‘s ochtends echt niet wakker te maken voor een bak yoghurt met granola of een boterham met kaas. Je kan het je niet voorstellen dat je om 08:00 uur al aan tafel zit om zo’n stevig maal weg te beuken. Nee, jij wacht liever tot de lunch. Het ontbijt overslaan is bij jou vaste prik.

Je collega’s, vriendinnen en vriendje snappen er helemaal niks van. Hoe hou je het toch elke dag vol om tot 12:00 uur niks naar binnen te schuiven?!

Je ontbijt overslaan in de ochtend

Je bent echt niet de enige die ‘s ochtends liever al het eten nog even laat staan. Voor iedereen die dit doet, is dit minstens zo herkenbaar.

1. Je leeft op koffie in de ochtend

Want je hebt natuurlijk wel íets van energie nodig. Hoewel je het vaste voedsel ‘s ochtends even laat voor wat het is, vergaap jij je om de haverklap aan een bak koffie. No shame.

2. Rond 12:00 word je hangry

Toegegeven, rond het middaguur begint je maag gigantisch te rammelen. Op dat moment moet je dan ook alles uit je handen laten vallen om te eten. Zo niet? Dan is de ruimte veel te klein voor jou en zal iedereen meemaken hoe hangry je bent.

3. Je luncht voor drie man

Want omdat je al om 12:00 uur zo’n gigantische honger hebt, lunch je ook voor drie man als het dan eindelijk tijd is om wat in je mik te gooien. Helemaal niet verrassend overigens.

4. Je bent in de ochtend juist productiever

Waar anderen het zich niet kunnen voorstellen dat ze beginnen aan hun werkdag zonder wat te eten, werkt dit bij jou juist andersom. De ochtend is voor jou het meest productieve dagdeel. Na de lunch kak je juist verder in en heb je wederom een paar bakken koffie nodig om de moeheid te verslaan.