Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Entertainment 31 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

WIJNEN! Chateau Meiland krijgt een nieuw seizoen

Chateau Meiland-fans opgelet: je mag je wijnfles binnenkort weer uit de kast pakken. Familie Meiland komt namelijk terug op de buis met Chateau Meiland. Ook wij zijn na 6 seizoenen en heel wat specials nog niet klaar met deze familie. Het gaat nog wel even duren voordat de Meilandjes weer te zien zijn, maar ze zijn het wachten waard.

Dit is alles wat we weten over het nieuwe seizoen.

Chateau Meiland

Ruim twaalf jaar geleden ging Martien Meiland het buitenlandse avontuur al eens aan met zijn vrouw Erica en hun twee dochters. Ze deden mee aan het programma Ik Vertrek. Heel Nederland kon op TV zien hoe ze een prachtig kasteel in Midden-Frankrijk om wisten te toveren tot een B&B. Het werd een succes, maar na twee jaar eindigde het avontuur toen Erica de heimwee niet meer kon verdragen. Toch gaf de familie niet op en in 2019 probeerden ze het weer. Ze lieten huis en haard achter voor een nieuw Frans avontuur op een manier zoals alleen ‘de Meilandjes’ dat kunnen. Elke maandag gaf de familie in Chateau Meiland een kijkje in het leven van deze familie!

Nieuw seizoen

Talpa bevestigde maandag aan RTL Boulevard dat Chateau Meiland een nieuw seizoen krijgt. Het duurt dus nog wel nog even voordat we weer kunnen genieten van Martien, Erica en Maxime. De nieuwe afleveringen staan namelijk pas gepland ná de zomer. Wanneer het seizoen op televisie te zien is, weten we nog niet. Wat we wel weten is dat we de sleuteloverdracht van het Franse kasteel van de Meilandjes (die maar niet verkocht werd) gaan zien. Ook zien we de verloving van Maxime en Leroy en de verhuizing in Noordwijk.

Chateau Bijstand

In de tussentijd kan je de Meilandjes nog terugkijken in hun special: Chateau Bijstand. In het programma gaat de familie Meiland uit (Martien, Erica, Maxime, Claire en baby Vivé) leven zoals mensen in de bijstand doen. Ze krijgen dus een klein budget, moeten al hun ‘luxe’ inleveren en wonen in een doorsnee huurhuis. Met luxe bedoelen we toegang tot gevulde bankpasjes, auto’s, laptops, telefoons enz. Eerst krijgt de familie een bedrag om het huis in te richten en een derdehands auto te kopen. Ze moeten dus slim omgaan met hun geld.

Wij kunnen niet wachten op het nieuwe seizoen!

Emotionele aflevering van Chateau Meiland zorgt voor veel reacties op Twitter