Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 2 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Emotionele aflevering van Chateau Meiland zorgt voor veel reacties op Twitter

Gisteravond konden Chateau Meiland-fans genieten van een nieuwe aflevering. En niet zo maar een aflevering.. de kijkers werden getrakteerd op een emotionele gebeurtenis in het leven van de familie, namelijk de geboorte van (klein)dochter Vivé.

Dat wordt beschuit met muisjes! Of toch liever een wijntje?

Bevallen in coronatijd

De familie mag het ziekenhuis niet vanwege corona, daarom verzamelen zowel de Meilandjes als de ouders van Leroy zich in een busje op de parkeerplaats van het ziekenhuis. Om de jonge aanstaande ouders toch een beetje te kunnen steunen onderhoudt de familie contact via FaceTime, ook al maakt dit de situatie nier per sé makkelijker. Maxime heeft het zwaar en Erica vind het lastig om niet bij haar dochter te kunnen zijn. Kort nadat kleindochter Vivé geboren is wordt er uiteraard weer gebeld en lopen de emoties hoog op.

Kijkers van de show vinden het mooi om te zien en reageren massaal op twitter na het zien van de aflevering:

Hilarische beelden

Toch zou het de familie Meiland niet zijn als het ook niet zou zorgen voor grappige beelden. Naast het mooie moment van de bevallig valt dit de kijkers ook op: het lijkt net of ze aan het kamperen zijn voor het ziekenhuis! Martien klaagt zoals gewoonlijk over het ontbreken van hapjes en wijn: ‘anders begin ik te trillen’ zegt hij. Erica weet genoeg en gaat snel even op zoek naar de wensen van Martien.

Controversiële uitspraken

Moeder Erica is de afgelopen dagen flink besproken door haar controversiële uitspraken over de Islam en over hoofddoeken. In haar boek zijn de volgende zinnen te lezen: ‘Er is echt geen meisje dat in de zomer op de fiets wil met een hoofddoek om. Je wil gewoon de wind in je haren voelen. Dát is vrijheid. Ik ben ook voor een boerkaverbod.’

Afgelopen vrijdag was Erica was te gast bij Jinek en werd daar door Eva zelf en gastvrouw Chantal Janzen flink onder vuur genomen. Tijdens de show liet Erica weten dat er veel meer achter die uitspraken zit, namelijk: ‘Waar het mij om gaat, is dat ik het zo jammer vind voor die vrouwen.’ Ze gelooft niet dat het dragen van een boerka uit vrije wil gebeurt. Toch hebben de uitspraken niet gezorgd voor lage kijkcijfers, want er keken meer dan een miljoen mensen naar de aflevering.

Wat goeeed! Zóveel geld harken de Meilandjes binnen per maand