Emma Toussain
Emma Toussain Reality 10 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Nieuw seizoen Over Mijn Lijk begint meteen heftig, uitvaart van Zoë in beeld

De Nederlandse televisie zit vol met mooie tv-programma’s. De één is luchtig, de ander interessant en er zijn ook programma’s die heel zwaar maar tegelijk zo prachtig aanvoelen. Over Mijn Lijk is zo’n productie. Je wil het zien, maar je wordt er ook verdrietig door. Je hebt zo veel bewondering voor de mensen in het programma, maar je kunt het niet laten om toch met ze mee te leven. Het nieuwe seizoen is gister van start gegaan en het begon gelijk heftig.

Met een uitvaart van een van de deelnemers.

Nieuw seizoen Over Mijn Lijk

Het nieuwe seizoen wordt dus gelijk geopend met een tranentrekker: de uitvaart van de 27-jarige Zoë is in beeld. Die vond plaats in maart 2023 en gister was dat dus op tv te zien voor heel Nederland. Maar dat is niet alles, natuurlijk zie je ook haar verhaal. Na die beelden wordt je als kijker mee terug genomen naar de tijd dat Zoë ziek is: uitgezaaide botkanker. Dat er voor Zoë geen lang leven weggelegd is, daar lijkt ze mee te kunnen dealen. Ze gelooft in reïncarnatie, wat betekent dat haar lichaam dan wel niet meer op aarde is, haar geest leeft voor in een ander levend wezen.

Kijkers van de eerste aflevering vinden het dan ook een heftige binnenkomer.

Vier het leven

In het nieuwe seizoen van ‘Over Mijn Lijk’ ontmoet Tim Hofman vijf jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn en alles uit de laatste fase van hun leven proberen te halen. Ze sporten fanatiek, werken met veel plezier en vieren de liefde. Elk jaar is het weer bijzonder hoe goed deze jonge mensen het leven kunnen vieren. Tim volgt Zoë, Jeffrey, Jegor, Eva en Maaike. Hoe gaan ze om met het feit dat hun leven niet lang meer duurt? Wat willen zij in ieder geval uit het leven halen? En welke dromen hebben ze?

Het nieuwe seizoen van ‘Over mijn Lijk’ is vanaf 9 januari 2024 elke dinsdag om 21.40 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.