Emma Toussain
Emma Toussain Beauty en Style 19 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Z贸 ga je naadloos over in een herfst- en winterskincare-routine

Het is wel duidelijk dat de herfst begonnen is (hallo regen) en dat vraagt ook om een verandering in huidverzorging. De lucht is kouder en droger, wat er al snel voor zorgt dat je huid uitdroogt. Velletjes, gebarsten lippen en een droge huid kennen we helaas allemaal wel. Waar je in de zomer gaat voor een lichte hydraterende cr猫me, kan je in de winter al snel wat vetters gebruiken. Een kleine verandering in je skincare-routine kan al een groot verschil maken!

Alles voor een mooie en gezonde huid.

Skincare-routine

Om je huid gezond te houden, is belangrijk dat je niet het hele jaar door met dezelfde cr猫mes smeert. Natuurlijk is het fijn om een paar producten te hebben die goed werken voor jou, daar kan je dan ook aan vast houden. Maar er zijn een paar producten die je het beste, tijdens de koudste maanden, kunt vervangen. Niemand zit te wachten op een rode en jeukende huid. Dat komt goed uit, want dit kan je voorkomen!

Wij vertellen je hoe je dit beste kunt doen.

Gebruik een dikkere hydraterende gezichtscr猫me

Het tijd om gedrag te zeggen tegen olievrije, lichtgewicht dagcr猫mes. Vooral als je last hebt van een extreem droge huid in de winter is dit van belang. Als je een persoon bent dat minder last heeft van een droge huid is het alsnog verstandig. Dermatoloog Shari Marchbein zegt tegen de Britse聽Glamour dat je het beste kunt gaan voor een dikkere cr猫me met ceramiden.

Wat zijn ceramiden?

Ceramiden zijn lipiden (ook wel vetten genoemd) die van nature voorkomen in je huid. Je huid bestaat voor meer dan de helft uit ceramiden, dus het is niet zo gek dat ze een belangrijke rol spelen in het beschermen van je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf en je huid helpen er gezond uit laten zien.

Kleed jij je ook altijd in laagjes? Doe dan hetzelfde voor je huid. Je huid heeft bescherming nodig, helemaal in de winter. Ook stelt dermatoloog Marchbein een serum met hyaluronzuur voor, omdat dit ervoor zorgt dat je huid vocht vast blijft houden en het dus niet zo makkelijk uitdroogt.

Is je huid droog? Smeren met bodylotion!

Met huidverzorging bedoelen we niet alleen het gezicht. Ook je lichaam kan droog aanvoelen. Daarom kan de huid op je lichaam ook wat extra liefde gebruiken. Smeer jezelf elke dag in met een bodylotion, zodat je huid nergens schraal en droog aanvoelt. Een droge huid op armen en benen resulteert vaak in jeuk, wat natuurlijk niet prettig is.

Bodylotion vs. huidolie: alle ins en outs op een rij

Gebruik minder exfoli毛rende producten

Omdat je huid in de winter vaak droger en gevoeliger is, is het slim om minder exfoli毛rende producten te gebruiken. Dit zijn bijvoorbeeld producten met retinol of glycolzuur. Deze producten kunnen normaal gesproken al voor een ge茂rriteerde huid zorgen als je geen juiste balans kan vinden. Pas ook op met gezichtscrubs, omdat die juist voor irritatie en kleine scheurtjes in de huid kunnen zorgen als je gezicht droog aanvoelt.

Investeer in een luchtbevochtiger

Droge lucht in je huis of op kantoor kunnen er ook voor zorgen dat de balans van je huid verstoort raakt. Als de lucht droog is moet de huid meer moeite doen om gehydrateerd te blijven en soms lukt dit niet. Mocht je jezelf hierin herkennen en merken dat je huid vaak extra droog wordt als je in een droge ruimte zit, dan kun je investeren in een luchtbevochtiger (ook wel humidifyer genoemd). Deze kan je vaak op tafel zetten of op je bureau, zodat geen last meer hebt van de droge lucht. Dit helpt als extraatje zodat je skincare-routine beter werkt.

4x makkelijke huidverzorgingstips voor een donkere huid