Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 19 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

De Batman-trailer is uitgebracht en het geeft ons de eerste beelden van Robert Pattinson als The Dark Knight en Zoë Kravitz als Catwoman

Kan jij ook niet meer wachten op de nieuwste Batman-film? Je bent zeker niet de enige. De officiële trailer voor de film met Robert Pattinson is dit weekend uitgebracht, en iedereen praat erover. Daarnaast hebben we eindelijk de releasedatum gekregen!

Wij vertellen je er alles over.

The Batman

Robert Pattison neemt de rol als The Dark Knight over van Ben Affleck, die Batman al die jaren heeft gespeeld. De nieuwe film wordt geregisseerd door Matt Reeves en is op 3 maart 2022 in de bioscoop te zien.

Zaterdag is de officiële trailer uitgebracht. Hier zien we de donkerste en meest gewelddadige kijk op Batman tot nu toe. In de trailer zien we Batman in een nat en sombere Gotham City, terwijl hij zijn vijanden aanvalt met een losgeslagen brutaliteit. Deze brutaliteit hebben we nog nooit eerder gezien in de Batman-films.

Daarnaast maken we kennis met onder andere Catwoman, gespeeld door Zoë Kravitz. Ze lijkt sprekend op de Catwoman uit de strips en draagt dan ook verschillende pruiken om zich te kunnen verbergen. Daarnaast is ze erg geïnteresseerd in de man achter het Batman-masker.

Ook zien we Jeffrey Wright’s James Gordon en Oswals Cobbelpot, ook wel bekend als The Penguin. Daarnaast zijn ook de volgende acteurs te zien in de film: Paul Dano als The Riddler; John Turturro als Carmine Falcone; Peter Sarsgaard als Gotham DA Gil Colson; Jayme Lawson als burgermeesters-kandidaat Bella Reál; en Andy Serkis als butler Alfred Pennyworth.

Batman
TMDB

Het verhaal

De trailer is bijna een jaar nadat de eerste teaser in augustus 2020 te zien was, uitgebracht. Daar zagen we de eerste glimp van de remake, de nieuwe cast en de iconische batmobile.

Reeves heeft verteld dat het verhaal zich afspeelt toen Bruce Wayne nog slechts een gemaskerde burgerwacht was, en mensen nog bang waren voor Batman. De film speelt zich af in de opkomst van Batman, dit betekent ook dat we Catwoman, The Riddler en The Penguin in de beginfase van hun ontwikkeling te zien krijgen. Criminaliteit komt veel voor in de straten van Gotham City. Batman begint dit te ontdekken en de mogelijke connectie met de machtige Wayne-familie.

Door de pandemie werd de productie van de film stopgezet. Hierdoor werd de releasedatum uitgesteld van juni 2021 naar maart 2022. Maar de film gaat zeker het wachten waard zijn. Bekijk hier de trailer:

Wij gaan zeker naar de bioscoop maart 2022, jij ook?

Lees ook over de prequel van Willy Wonka:

Timothée Chalamet zingt in de prequel van Willy Wonka en dat wil je horen