Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 13 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Timothée Chalamet zingt in de prequel van Willy Wonka en dat wil je horen

De wereld van Charlie and The Chocolatefactory is er één van pure verbeelding. Het volgt het verhaal hoe Charlie Bucket zijn erfgenaam wordt met een gouden ticket, de fantasie voor generaties aan kinderen. Bij zo’n klassieker was het slechts een kwestie van tijd voordat iemand in Hollywood zich in het verhaal ging verdiepen. Met Timothée Chalamet’s Willy Wonka nemen we een diepe duik in wat de beroemde chocolatier dreef.

In de originele roman vertelt Wonka verhalen over zijn verleden, maar omdat de verhalen zo bizar zijn gelooft niemand hem. Met deze nieuwe film komen we erachter de waarheid van Willy Wonka. Dit is alles wat we tot nu toe weten.

De eerste beelden van Willy Wonka

Er zijn eerder al twee films gemaakt gebaseerd op het verhaal van Roald Dahl. De originele roman is een moraliteitsspel voor kinderen, waarin vier ondeugende kinderen, samen met één goed kind een rondleiding krijgen door Willy Wonka’s chocoladefabriek. Een plek waar op dat moment nog niemand binnen is geweest. Elk ondeugend kind krijgt zijn verdiende loon, terwijl Charlie de grond waar de chocoladefabriek op staat erft.

Sinds 2016 circuleert het nieuws al rond, toen kondigde The Hollywood Reporter aan dat Warner Bros. Pictures de rechten had gekregen. De productie kwam in 2021 op gang toen er werd aangekondigd dat David Heyman de producent werd. David Heyman is de man achter de Harry Potter- en Fantastic Beasts-franchises. Toen Timothée Chalamet werd gecast als Wonka, begon het project snel te ontstaan.

Op 10 oktober plaatste Timothée de eerste foto van de set. Hier is hij te zien in volledig kostuum, fans werden gelijk enthousiast over het nieuw project.

De cast

Naast dat Timothée de hoofdrol speelt, staat hij er zeker niet alleen voor. Oscar-winnares Olivia Colman maakt deel uit van de productie, net als Jim Carter van Downton Abbey. De beroemde Mr. Bean, Rowan Atkinson, brengt wat komedie naar de film, net als The Shape of Water-actrice Sally Hawkins en Matt Lucas van The Great British Baking Show.

Daarnaast bestaat de rest van de cast uit: Keegan-Michael Key, Natasha Rothwell (The White Lotus), Rich Fulcher (Marriage Story) en Calah Lane (This Is Us), en nieuwkomer Colin O’Brien. Maar ook sterren waaronder Mathew Baynton (You, Me and the Apocalypse), Paterson Joseph (The End of the F***ing World), Rakhee Thakrar (Sex Education), Tom Davis (Drunk History: VK), Simon Farnaby (de Paddington-films), Kobna Holdbrook-Smith (Mary Poppins Returns) en Ellie White (Stath Lets Flats).

Wat wordt het verhaal?

De details van Wonka worden grotendeels door Warner Bros. Pictures geheim gehouden. Wat wel al bevestigd is, is dat de film focust op een jonge Willy Wonka en zijn avonturen voordat de chocoladefabriek wordt opgericht. Daarom is Charlie Bucket ook niet te zien in deze film.

Maar er is wel één detail waar fans enthousiast van kunnen worden. De film wordt namelijk een musical, net als de Willy Wonka-film uit de jaren ’70 met in de hoofdrol Gene Wilder. Er worden originele nummers geschreven voor de film door Noord-Ierse songwriter Neil Hannon, bekend van de band The Divine Comedy. Dit betekent dat we ook Timothée horen zingen in de prequel. Hieronder zie je daar alvast een voorstukje van.

@cinemasolace

#wonka#willywonka#wonkamovie#timotheechalamet#tchalamet#chalamet#timothéechalamet#cinemasolace

♬ original sound – Cinema Solace

Aangezien ze net zijn begonnen met filmen, is er nog geen trailer. Maar met de productie in volle gang, hopen we dat Warner Bros. Pictures begin 2022 een eerste sneak peak uitbrengt. Op dit moment is bekend dat het de bedoeling is dat de prequel op 17 maart 2023 in de bioscoop verschijnt.

Anya Taylor-Joy’s nieuwe horrorfilm wordt nu al de beste film van 2021 genoemd