Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Lifestyle 17 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Vrolijk Pasen: zo dek je vandaag de perfecte paas-brunchtafel

Bij Pasen denk je natuurlijk aan paaseitjes, het zoeken van paaseieren en een lekkere paasstol voor bij de paasbrunch. Het eten is natuurlijk ontzettend belangrijk, maar een goedgedekte tafel ook mag niet ontbreken. Maar… hoe ziet zo’n goede paastafel eruit? Dat gaan wij aan jou vertellen.

Even indruk maken op de familie, toch?

Paasbrunch

Voor de paasbrunch zijn er een aantal dingen die niet mogen ontbreken van de ontbijttafel. Zo moet je denken aan een thema, kleur, servetten, kaarsen, tafelkleed, schaaltjes, versiering, paaseitjes, eierdopjes en ga zo maar door. Natuurlijk maakt het eten de tafel helemaal af en ook de glazen met drinken mogen echt wel wat vrolijks toevoegen. Maar… welke kleuren zijn leuk? Welke versiering past goed? En welke drankjes zijn vrolijk én lekker? Dat zullen we je nu uitleggen.

1. kleuren

Bij Pasen denk je hopelijk aan pastelkleurige-en vrolijke tinten die je doen denken aan de lente. Denk aan geel, groen, oranje en lila. Dit zijn dan ook de kleuren die op je op je tafel terug wil zien komen. Denk aan een pastelgroen tafelkleed gecombineerd met pastelgele servetten. Je kunt zwart of wit kiezen als accentkleur maar houdt het wel gezellig.

pastel
BohoPrintablesCo via Pinterest

2. Versiering

Om de tafel te decoreren voor de paasbrunch zijn er een aantal simpele versieringen die je op tafel kan leggen en zetten. Denk bijvoorbeeld aan een paastak, die valt natuurlijk niet te missen. Een vrolijk gekleurde bos bloemen mag ook niet ontbreken. Daarnaast zijn kaarsen in mooie kaarsenstandaards ook een goede toevoeging.

Leuke tip: pak een hoog glas en vul het met paaseitjes! Dit is een makkelijke maar leuke manier om de tafel mooi te maken. Ook het servies dat je gebruikt kan maken of breken je tafel eruit ziet. Kies borden in een pastelkleur en werk in laagjes. Houd het bestek simpel en vouw dit bijvoorbeeld in een servet. Je mag met de glazen best uitpakken! Dus ga voor een wijn-of proseccoglas, óók als je er later gewoon jus d’orange in doet.

pexels

3. Eten serveren

Ook de manier waarop je het eten op de tafel neerzet zal bepalen hoe mooi en vrolijk je tafel wordt. Bij Pasen moet je aan kleur denken en het is leuk als je eten er ook kleurrijk uit ziet. Serveer broodjes met gekleurd beleg zoals zoete aardappel, tomaten, bieten, paprika, zalm, avocado en komkommer. Als je kaas en vlees op tafel zet, haal het dan uit de verpakking en leg het op een bordje. Hetzelfde geld voor de paasstol, de broodjes, het fruit en de groenten. Als het om drankjes gaat kan je gaan voor jus d’orange, cocktails of andere drankjes die een vrolijke kleur hebben.

pexels

Fijne Pasen!

Er bestaat een met Baileys gevulde paasei en zo maak je het!