Emma Toussain
Emma Toussain Celebrity Beauty 18 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Pamela Anderson onthult waarom ze nu geen make-up meer draagt

Als je zegt ‘Pamela Anderson’, dan denk je aan een blonde bombshell met enorm veel sexappeal. Inmiddels is de Canadese in een hele andere levensfase beland en doet ze ‘t met haar 56 jaar een stuk rustiger aan. In de Netflix-docu ‘Love, Pamela’ zagen we begin dit jaar een hele andere kant van haar – een zachte, lieve en natuurlijke kant. Die omarmt ze nu helemaal, ze draagt zelfs bijna geen make-up meer en gaat niet mee met de laatste trends.

Waarom? Dat laat ze nu weten.

Pamela Anderson onthult waarom ze nu geen make-up meer draagt

Vroeg in haar carrière werd ze geleefd, en deed ze voornamelijk wat andere mensen haar vertelden. Het haar moest hoogblond, de wenkbrauwen dun en de oogmake-up heftig. ‘Ik ging er maar gewoon in mee’, vertelt Pamela nu aan het Amerikaanse blad Elle. Toen haar vaste make-upartiest Alexis Vogel overleed aan borstkanker, zei ze vaarwel tegen haar signature look. “Zij was de beste, en ik voel dat het zonder Alexis beter is om geen make-up te dragen.”

Wel moet ze af en toe nog wennen aan haar ‘oudere’ uiterlijk. Maar goed – dat is iets waar iedereen doorheen gaat. “Ik vind dat we er allemaal een beetje gek uitzien naarmate we ouder worden. Als ik in de spiegel kijk, moet ik ook een beetje om mezelf lachen”, vertelt Pamela. “Dan denk ik: ‘wow, is dit echt wat er met mij gebeurt?’ Het is een avontuur.”

Een icoon

Dat ze naam voor zichzelf heeft gemaakt, dat is duidelijk. Ze vertelt dat ze vroeger naar shoots ging en dat ze dan aan haar vroegen of ze eruit wilde zien als Marilyn Monroe of Brigitte Bardot. Nu laten ze moodboards zien met foto’s van zichzelf en kan mag ze zelf kiezen welke look ze het mooiste vindt: “Op welke jou wil je nu lijken?” En dat is toch wel een teken dat je het gemaakt hebt.

Last van mascara onder je ogen? Dit is de reden en zo voorkom je het