Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Gezondheid 6 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Picknicken tussen de wijngaarden? Dat kan gewoon in.. Amsterdam

Als we het over wijngaarden hebben, denken we vaak aan Frankrijk. Niet erg gek want als je hier bent rij je vaak letterlijk door de wijngaarden heen om van A naar B te komen. De wijngaarden liggen er prachtig bij en een wijnproeverij of een picknick tussen de wijngaarden kan niet ontbreken wanneer je in Frankrijk bent. Maar wist je dat je dit ook gewoon in Nederland kan doen? In Amstelveen, net naast Amsterdam, vind je een magische plek, waar je tussen de wijngaarden kunt picknicken. Hoe leuk is dat?!

De Amsteltuin

De Amsteltuin in Amstelveen is de ‘magische plek’ waar je kunt picknicken tussen de wijngaarden. De plek ligt slechts twintig minuten rijden van het centrum af. Het is dus ideaal om er met een vriendin naar toe te gaan. Maar het is ook een superleuke plek voor een date. Om het verhaal achter de wijngaarden en wijnen te leren kennen kun je een rondleiding doen met wijnboer Douwe of een van de vrijwilligers. De rondleiding kost 14,50 euro en duurt 45 minuten. Een rondleiding door een wijngaard is natuurlijk niet compleet zonder wijn te proeven, dus ook hier heeft De Amsteltuin aan gedacht. Bij de rondleiding krijg je namelijk twee glaasjes wijn inbegrepen. Mocht je nog geen genoeg hebben gekregen van alle lekkere wijntjes en de mooie omgeving, kun je ook nog picknicken tussen de wijngaarden.

Picknicken tussen de wijngaarden

Bij de picknick krijg je een picknick mand met heerlijke snacks en natuurlijk een flesje wijn, die je zelf mag uitkiezen. De picknick mand is onder andere gevuld met olijven, fuet of vegetarische chorizo, brie, trostomaatjes uit de tuin, crostini’s, kruidenboter, tapenade en groentechips. Naast de wijngaarden van de Amsteltuin, waar je rust, ruimte en een ongedwongen sfeer vindt, is dit ook een plek voor vergaderingen, feesten, proeverijen en dagbestedingen voor mensen met een beperking.

Wij bezochten De Amsteltuin, die beelden zie je hier.

Zo kom je voor eens en altijd van de acne op je billen af